Αύριο το πρώτο κουδούνι στα Δημοτικά

Επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες χιλιάδες μαθητές

Στις σχολικές αίθουσες επιστρέφουν αύριο, Δευτέρα, χιλιάδες μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, τρεις -και πλέον- μήνες μετά το τελευταίο κουδούνι.

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας επαναλειτουργίας της υποχρεωτικής, βασικής εκπαίδευσης.

Είχε προηγηθεί στις 11 Μαΐου η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου και στις 18 Μαΐου η «επάνοδος» των μαθητών των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, καθώς και του Γυμνασίου.

Πέραν των δημοτικών, το κουδούνι θα χτυπήσει αύριο και στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, ενώ σε λειτουργία τίθενται και οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί.

N. Κεραμέως: Μη υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», διαβεβαίωσε ότι το άνοιγμα των δημοτικών αποφασίστηκε, κατόπιν της ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Διευκρίνισε δε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Χαρακτηριστικά, εξήγησε ότι η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, ενώ επεσήμανε την ανάγκη κατανομής των παιδιών σε μικρές ομάδες.

«Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις».

Απαντώντας σ’ όσους τάσσονταν εναντίον της επαναλειτουργίας των δημοτικών, η κα Κεραμέως υποστήριξε ότι τα παιδιά βρίσκονται εκτός σχολείου εδώ και τρεις μήνες, ενώ συμπεριλαμβανομένων των θερινών διακοπών, το συγκεκριμένο διάστημα θα ανερχόταν σε έξι μήνες.

«Αυτή η κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Τάξεις έως 15 ατόμων

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν έως τις 26 Ιουνίου.

Τα τμήματα θα είναι έως 15 άτομα. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, θα εφαρμοστεί το μέτρο της εκ περιτροπής διδασκαλίας, με τη δημιουργία υπο-τάξεων έως 15 μαθητών.

Η μία υπο-τάξη θα κάνει μάθη τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, και η άλλη υπο-τάξη την Τρίτη και την Πέμπτη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ισχύει το ακριβώς αντίστροφο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.