Αυτά είναι τα στοιχεία που δείχνουν προμελέτη στον θάνατο της Τζωρτζίνας- Η ημερομηνία που «πρόδωσε» την Πισπιρίγκου

Οι αναζητήσεις για τη δράση της κεταμίνης στο διαδίκτυο

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας, μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι για το θάνατο των δύο άλλων παιδιών.

Πλέον, τα νέα στοιχεία στην υπόθεση προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο και σύμφωνα με τις Αρχές σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Star, η πρώτη αναζήτηση της 33χρονης μητέρας σε σελίδες με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο είναι η 11η Ιανουαρίου 2022.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κρίσιμη από τις Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση, καθώς μέχρι τότε το παιδί δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα στην υγεία της.

Η Τζωρτζίνα είχε φύγει από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Ρίου στις 19 Ιουλίου 2021 και μέχρι τότε, δεν είχε άλλα προβλήματα, πέρα από την εγκεφαλοπάθεια που είχε πάθει μετά την ανάνηψη.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοινώνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ δύο ημέρες μετά έχει προγραμματιστεί μαγνητική εγκεφάλου για την Τζωρτζίνα.

Το ίδιο βράδυ ξεκινούν τα προβλήματα για το 9χρονο κορίτσι, που οδηγείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου, όπου και θα παραμείνει για δέκα ημέρες μέχρι να χάσει τη ζωή του από τη θανατηφόρο δόση κεταμίνης.

Κατερινόπουλος: Η προμελέτη είναι δεδομένη
«Η προμελέτη θεωρείται δεδομένη, οι προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι δεδομένες, αν και εφόσον αποδειχθεί ότι η συγκεκριμένη κυρία ευθύνεται τελικά για το θάνατο της Τζωρτζίνας» ανέφερε ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος, σχολιάζοντας τα δεδομένα που ήρθαν στο φως.

Σχετικά με την προμήθεια της κεταμίνης, ο κ. Κατερινόπουλος εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με την εύρεση στοιχείων στο διαδίκτυο.

«Δεν ξέρω αν λειτουργούσε από μόνη της. Άλλωστε αυτός που θα ήθελε να κάνει ένα έγκλημα με αυτή την ουσία, δεν θα την αγόραζε από το διαδίκτυο. Προφανώς θα έψαχνε να δει τι παρενέργειες και προβλήματα δημιουργεί αυτή η ουσία, αλλά θα την αγόραζε από αλλού» πρόσθεσε.

«Ήξερε τι έκανε πολύ καλά» συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαδρομή της κεταμίνης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ερευνηθεί το ευρύτερο περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου για επαφές με κυκλώματα ναρκωτικών ουσιών, από τους οποίους μπορεί να προήλθε η κεταμίνη.

Πάτρα: Τα αποκαλυπτικά τηλεφωνήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα που πέθαινε η Τζωρτζίνα
Συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας, με τον οποίο συζητούσε σχεδόν τυπικά και αδιάφορα για τον χαμό της Τζωρτζίνας, πραγματοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που η εννιάχρονη πέθαινε.

Την αποκάλυψη κάνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί αύριο.

Στην ουσία η Ρούλα Πισπιρίγκου προεξοφλούσε τον θάνατο του παιδιού της, την ώρα που οι γιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν την Τζωρτζίνα.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο αυριανό «Βήμα» παρουσιάζονται νέα στοιχεία για την τραγική υπόθεση.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, την ώρα που η Τζωρτζίνα άφηνε την τελευταία της πνοή και γίνονταν οι απεγνωσμένες προσπάθειες από τους γιατρούς για τη σωτηρία του παιδιού, η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινωνούσε με γιατρό στην Πάτρα, του τηλεφωνούσε διαρκώς, όπου χωρίς συγκινησιακή φόρτιση τον ενημέρωνε ότι η Τζωρτζίνα είχε χάσει τη ζωή της, είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως επισήμανε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να είχε γίνει σε άλλη φάση, ουδέτερη και όχι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη ζωή του παιδιού.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας παρουσιάζονται και τα νέα ζητήματα που έχουν προκύψει από την έρευνα και τα νέα στοιχεία που σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι απαντήσεις για την κεταμίνη
Ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης τόνισε ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του μετά από επικοινωνία με ιατροδικαστές για την υπόθεση χορήγησης της κεταμίνης.

Η ιστοπαθολογική εξέταση στην Τζωρτζίνα δεν εντόπισε οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, αλλά προσδιορίζει ότι το κοριτσάκι απεβίωσε από κάποιον εξωγενή παράγοντα, από πιθανότατη χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών.

Αν, είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υποστηρίξει κάποιος ότι η κεταμίνη δόθηκε εκ των υστέρων δεν δίνει απάντηση στο πώς πέθανε η Τζωρτζίνα.

Η αγωνιώδης προσπάθεια της Πισπιρίγκου να «κρύψει» τα ίχνη της
Σύμφωνα με τις νέες αυτές πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Πλέον οι έρευνες στρέφονται στην ανάκτησή τους, αφού το στοιχεία αυτά είναι πολύ πιθανό να φέρουν και την ανατροπή για την πορεία της κεταμίνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε κλειδώσει με δεύτερο mail την εφαρμογή chrome στη Google. Οι αρχές μέσω του mail με το ψευδώνυμο tanalias είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο, μέσω του Cloud.

Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο. Από ένα δεύτερο mail και άλλο κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

Γιατί, όμως, η Ρουλα Πισπιρίγκου κλείδωσε το chrome;

Είναι μία κίνηση ασυνήθιστη για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί.

Δεδομένου ότι το πρώτο mail είναι κοινό με τον Μάνο Δασκαλάκη, υπάρχει άλλο μέιλ;

«Το ηλεκτρονικό ταχυδρόμειο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο» ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το mail «τανάλιας». Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει το chrome.

Οι αναζητήσεις που έχουν κρατηθεί στο cloud είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει «στάχτη» στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.