Αυτοτραυματίστηκε στο κρατητήριο όταν έμαθε ότι προφυλακίζεται!

Ο 35χρονος ληστής, αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή

Το κεφάλι του στον τοίχο του κρατητηρίου των Δικαστηρίων, χτύπησε ένας 35χρονος, που κατηγορείται για ληστεία κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, όταν άκουσε την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη του.
Αποτέλεσμα της κίνησης απελπισίας ήταν να αυτοτραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι, ενώ το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που κλήθηκε και πήγε στα Δικαστήρια, έκρινε ότι υπέστη θλαστικό κεφαλής και δεν απαιτούνταν η μεταφορά του στο Νοσοκομείο, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με χειροπέδες στα χέρια πήρε το δρόμο για τα κρατητήρια, μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στη φυλακή.
Ο 35χρονος άνδρας, που κατηγορείται ότι λήστεψε με την απειλή μαχαιριού γυναίκα υπάλληλο fast food στη Ν. Ιωνία, είχε κλέψει το βράδυ του Σαββάτου 310 € από την ταμειακή μηχανή.
Ωστόσο, η τύχη του δεν κράτησε πολύ, καθώς το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν και από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι είναι το ίδιο άτομο που στις 27 Μαρτίου 2020, είχε ληστέψει γυναίκα υπάλληλοι βενζινάδικου στην οδό Ιάσονος, αφού την απείλησε και είχε κλέψει 260 € από την ταμειακή μηχανή.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια και πέρασε το γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά τις 2 το μεσημέρι.
Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον ανακριτή ότι όταν έκανε τις δύο ληστείες ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν είχε αίσθηση της πράξης του.
Επίσης είπε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία για να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, αλλά τον πρόλαβε ο περιορισμός λόγω του κορωνοϊού και δεν ξεκίνησε να παρακολουθεί τις συνεδρίες.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κρατητήριο, που βρίσκεται στο ισόγειο των Δικαστηρίων, μέχρι να αποφασίσουν ο ανακριτής και η εισαγγελέας υπηρεσίας και όταν πληροφορήθηκε ότι θα προφυλακιστεί μέχρι να γίνει η δίκη του, χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο, με αποτέλεσμα να αυτοτραυματιστεί.
Αμέσως αστυνομικοί της Ασφάλειας που ήταν συνοδεία του κρατούμενου κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενώ σε μερικά λεπτά της ώρας στα Δικαστήρια έφτασαν για ενίσχυση και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Το ασθενοφόρο έφτασε στα Δικαστήρια στις 2.30 και το πλήρωμα μπήκε το κρατητήριο, εξέτασε τον κρατούμενο και αποφάνθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα κεφαλής, που είναι επιπόλαιο και δεν υπήρχε λόγος μεταφοράς του στο Νοσοκομείο.
Τελικά, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο κρατούμενος αποχώρησε, συνοδεία των αστυνομικών με χειροπέδες στα χέρια για τα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου θα μείνει μέχρι τη μεταγωγή του στις φυλακές.