Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο- 47 σε κλινικές και 4 στη ΜΕΘ

Συνεχή κρούσματα σε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Αυξάνονται καθημερινά οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι χρήζουν ιατρικής περίθαλψης. Μόλις χθες, 42 ήταν οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε κλίνες της Α’ και της παλιάς Β’ Παθολογικής Κλινικής , πέντε σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ τέσσερα άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ Covid του Αχιλλοπούλειου. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στην κοινότητα είναι συνεχή, με τα σχολεία και τις δημόσιες υπηρεσίες να μετρούν τις πληγές τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

51 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Χθες νοσηλεύονταν 22 ασθενείς στην παλιά Β’ Παθολογική Κλινική, που έχει μετατραπεί σε κλινική covid, 20 άτομα στην Α’ Παθολογική, πέντε ασθενείς βρίσκονταν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ τέσσερις νοσηλευόμενοι, μεταξύ αυτών και δύο από τη Λάρισα, βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid. Στο μεταξύ, θετικοί στον κορωνοϊό είναι οκτώ εργαζόμενοι, οι τρεις τουλάχιστον απ’ αυτούς νοσηλευτες, ενώ μέχρι και χθες υπήρχαν εργαζόμενοι που εξετάζονταν με τεστ για κορωνοϊο και αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα.

Ένας Βολιώτης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό

Στο μεταξύ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας σε κλινική Covid νοσηλεύεται ένας 60χρονος Βολιώτης, με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.
Δεύτερο κρούσμα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε διοικητική υπάλληλο στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Την Τρίτη είχε εντοπιστεί ένα κρούμα σε υπάλληλο και τηρώντας το πρωτόκολλο έγινε ιχνηλάτηση των στενών επαφών, ενώ πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στον χώρο, ο οποίος την Τετάρτη δεν λειτούργησε. Ωστόσο χθες, έγινε γνωστό ακόμη ένα κρούσμα πάλι σε διοικητική υπάλληλο. Και οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα και ευτυχώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Από την Τετάρτη, καθώς συνεχίστηκε και χθες, μεγάλος αριθμός εργαζομένων στη Διεύθυνση εργάζεται με τηλεργασία.

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων
του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας εντοπίστηκε χθες. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός διδάσκει στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου θα ανασταλεί η λειτουργία ορισμένων τμημάτων για 14 ημέρες.
Κρούσμα και στη Διεύθυνση Πολεοδομίας. Τεστ σε όλους
τους υπαλλήλους ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Ακόμη ένα κρούσμα καταγράφεται σε υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Ειδικότερα, χθες το πρωί εντοπίστηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου που εδρεύει στο κτίριο Σπίρερ. Οι εργαζόμενοι που μετέβησαν στη δουλειά τους ενημερώθηκαν για το κρούσμα και αποχώρησαν. Το κτήριο παρέμεινε χθες κλειστό και πραγματοποιήθηκε απολύμανση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας με ανακοίνωσή του ζητά από τη Δημοτική Αρχή Βόλου να γίνουν τεστ κορωνοϊου σε όλους τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και των επαφών τους και καλεί τους εργαζόμενους να είναι πολύ προσεκτικοί και να ενημερώνουν τον Σύλλογο στην περίπτωση που υπάρχει κρούσμα σε οποιαδήποτε υπηρεσία.

Τρία νέα κρούσματα σε εργαζόμενους
στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Τέσσερα είναι συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων, μετά από το προ ημερών, ένα κρούσμα που είχε διαπιστωθεί, εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα σε εργαζομένους.
To magnesianews.gr επικοινώνησε με τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ευάγγελο Κάβουρα, ο οποίος ανέφερε πως το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και αφορούσε σε εργαζόμενο 8μηνης εργασίας. Διενεργήθηκαν rapid test στην Π.Ε. την Τρίτη όμως σε μόνο 30 άτομα και όχι σε 300 που εργάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα, ενώ μέχρι και χθες δεν είχαν γίνει γνωστά ακόμη τα αποτελέσματά τους. Παρόλα αυτά τα κρούσματα αυξήθηκαν, καθώς τρεις επιπλέον εργαζόμενοι παρουσίασαν συμπτώματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, δηλαδή πριν τα rapid test και μετέβησαν σε ιδιωτικό κέντρο προκειμένου να εξεταστούν.
Ο Σύλλογος ζητά από την Αντιπεριφερειάρχη να κάνει χρήση συγκεκριμένης διάταξης που υπάρχει και που προβλέπει πως «οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να αναθέτουν τη διεξαγωγή εξετάσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού στο πάσης φύσεως προσωπικό τους» και να προβεί σε τεστ στο σύνολο των εργαζομένων.

Στο Βελεστίνο ο ΕΟΔΥ για τεστ κορωνοϊού

Μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας είχε γνωστοποιήσει την έλευση του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργήσει τεστ κορωνοϊού.
Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ έφτασε χθες στο Βελεστίνο και έλαβε δείγματα τελικά μόνο από άτομα που δεν αποτελούσαν στενές επαφές κρουσμάτων και δεν ήταν εμπύρετα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.