Αυξήθηκαν σε επίπεδο Θεσσαλίας τα αιτήματα στήριξης στο «Χαμόγελο»

Τόνισε εκ μέρους της οργάνωσης , η Συντονίστρια Β. Ελλάδος, Ιωάννα Μακρή

Από το 1995 που ιδρύθηκε έως και σήμερα το «Χαμόγελο του παιδιού» έχει στηρίξει πάνω από 1.800.000 παιδιά και έχει καθιερωθεί στις καρδιές όλων μας ως ο οργανισμός που είναι παρών 24ωρες το 24ωρο για οποιαδήποτε ανάγκη κι αν χρειαστεί κάποιο παιδί. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή η κ. Ιωάννα Μακρή, Συντονίστρια Β. Ελλάδος του Χαμόγελου, ανέφερε πως δυστυχώς τα πράγματα έχουν δυσχεράνει και έχουν αυξηθεί και σε επίπεδο Θεσσαλία τα αιτήματα στήριξης παιδιών και των οικογενειών τους.
Η κ. Μακρή επεσήμανε ότι για τη βοήθεια όλων αυτών των παιδιών το Χαμόγελο είχε την πολύτιμη υποστήριξη του κόσμου, που με εμπιστοσύνη, με συνέπεια και συνεργασία υποστηρίζει τις δράσεις του.
Μάλιστα, η κ. Μακρή τονίζει πως δεν υπάρχουν οι μεγάλοι χορηγοί, αλλά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση έχει μεγάλη αξία. “Δεν έχουμε μεγάλους ευεργέτες, ο κάθε άνθρωπος που θα βάλει τα ψιλά στον κουμπαρά που θα βρει σε ένα κατάστημα, το sms που στέλνουν στο «19810» με τη λέξη χαμόγελο ή τις κλήσεις, τα πράγματα που συγκεντρώνουν στα σχολεία για να στηρίξουμε τα παιδιά με προβλήματα διαβίωσης έχει μεγάλη σημασία για μας”, ανέφερε η ίδια, συμπληρώνοντας πως και ο κόσμος βιώνει καθημερινά τις δράσεις του Χαμόγελου, καθώς τα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός δεν είναι παιδιά που δεν βλέπει κανείς.
” Μπορεί να είναι συμμαθητής στο σχολείο του παιδιού μας , ένα παιδί από το οικογενειακό μας περιβάλλον με πρόβλημα υγείας που θα κάνουμε διακομιδή , που ίσως βρεθεί στο Νοσοκομείο. Είναι παιδιά μέσα από την καθημερινότητά μας και εκεί οι άνθρωποι του Χαμόγελου, οι εθελοντές είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη”, τόνισε η κ. Μακρή.

Αυξημένες ανάγκες στη Θεσσαλία

Δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας έχουν αυξήσει τις ανάγκες των οικογενειών των παιδιών που στηρίζει το Χαμόγελο. Επιπλέον και τα αιτήματα για στήριξη στην περιοχή της Θεσσαλίας μέσα από το Κέντρο Στήριξης Παιδί και Οικογένεια στη Λάρισα, έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό.
“Πολλοί έχασαν τη δουλειά τους, οικογένειες έχασαν τους δικούς ανθρώπους κι όλη αυτή η κατάσταση έχει επιβαρύνει την κοινωνία και το βλέπουμε πολύ έντονα και από τις κλήσεις που λαμβάνουμε όλο το 24ωρο. Έχουμε αύξηση και στις κλήσεις. Τα ασθενοφόρα μας δεν έχουν σταματήσει να κάνουν διακομιδές . Τα παιδιά με τα προβλήματα υγείας πρέπει να βρεθούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον , ένα νοσοκομείο. Είμαστε σε κάθε δυσκολία δίπλα, με αξιοπρέπεια και με φροντίδα στα παιδιά και στις οικογένειές τους’. υπογράμμισε η Συντονίστρια Β. Ελλάδος του Χαμόγελου.
Σημείωσε δε πως όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά το Χαμόγελο στη Θεσσαλία και να το στηρίξουν μπορούν να επισκεφθούν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, ενώ η κ. Μακρή τόνισε πως εάν μια οικογένεια έχει πρόβλημα διαβίωσης μπορεί να καλέσει το Χαμόγελο και να ζητήσει τη στήριξή του .
Για τις ημέρες των Χριστουγέννων, το Χαμόγελο βρίσκεται καθημερινά με χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους μέσα από το eshop στην ιστοσελίδα του οργανισμού που είναι www.hamogelo.gr. Επιπλέον στην ιστοσελίδα μπορεί να δει κανείς στοχευμένες ανάγκες που δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ενότητα του crowdfunding . Τέλος η κ. Μακρή κάλεσε όλους να ενισχύσουν το Χαμόγελο και τον πιο γρήγορο τρόπο στέλνοντας sms στο 19810 ή καλώντας από σταθερό και κινητό 19810 με χρέωση 2,60 ευρώ με ΦΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.