Χαλάει ο καιρός: Βροχές, χαλάζι και αφρικανική σκόνη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο Ιόνιο που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις είναι το σκηνικό του καιρού για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες από τα νοτιοδυτικά οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Ελλάδα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Την ίδια ώρα, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 , στο Ιόνιο 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις νυχτερινές ώρες σχετική βελτίωση του καιρού.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Εξασθενούν τα φαινόμενα την Κυριακή
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.