Χαλάζι έριξε σε Ζαγορά και Κανάλια

Προκάλεσε ζημιές

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού χθες και από… καλοκαίρι που ήταν την Πέμπτη, μπήκαμε στο Φθινόπωρο απότομα και με έντονα φαινόμενα βροχής, νεροποντής και χαλαζόπτωση σε διαφορετικά σημεία της Μαγνησίας.

Ενώ το πρωί ο καιρός ήταν ελαφρά νεφελώδης, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, από τις 10 το πρωί τα πυκνά σύννεφα «περικύκλωσαν» τη Μαγνησία και στα ορεινά άρχισε να βρέχει έντονα, ενώ έπεσε χαλάζι στο βουνό πάνω από τη Ζαγορά και στην περιοχή των Καναλίων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαγοράς Παναγιώτη Κουτσάφτη, η χαλαζόπτωση κράτησε περίπου 10 λεπτά και το χαλάζι ήταν μεγάλο σε μέγεθος και πυκνό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στα τελευταία μήλα που είχαν μείνει στα δένδρα και ήταν καλής ποιότητας. Σημειώνεται ότι ήδη η ζημιά στη μηλοκαλλιέργεια της περιοχής ήταν μεγάλη από προηγούμενη χαλαζόπτωση στις 10 Ιουλίου 2019 και, ενώ απέμεναν περίπου 4 μέρες για τη συγκομιδή της φετινής παραγωγής, το χαλάζι ήρθε ξανά για να την αποτελειώσει!

Επίσης, χαλαζόπτωση, μεγάλο σε μέγεθος σημειώθηκε και στο Έληος Σκοπέλου, όπου αναφέρθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων, αν και τα φαινόμενα διήρκεσαν μόλις μισή ώρα περίπου. Χαλαζόπτωση κατά τόπους και μικρής διάρκειας, σημειώθηκε και στα Κανάλια.

Στην πόλη του Βόλου, από τις 10 το πρωί και μετά, η μέρα «σκοτείνιασε» και τη χαμηλή νέφωση διαδέχτηκε βροχή, που κατά διαστήματα ήταν έντονη νεροποντή, που κράτησε ευτυχώς μερικά λεπτά της ώρας.
Το σκηνικό επαναλήφθηκε τουλάχιστον δύο φορές, σε διάρκεια 1,5 ώρας, ενώ μέχρι τις 11.30 το πρωί έπεφτε χαμηλής έντασης βροχή και κεραυνοί. Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι η βροχή σταμάτησε και ξεκίνησε ξανά, σε χαμηλή ένταση γύρω στις 6.30 το απόγευμα.

Από την έντονη βροχόπτωση δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση τα πεσμένα κλαδιά δένδρων στο Φυτόκο, στο κέντρο της πόλης και άλλες περιοχές, περιστατικά στα οποία επενέβη ο Δήμος Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.