Χαμηλές πληρότητες για Πρωτομαγιά στα καταλύματα της Μαγνησίας

Καλή δυναμική στα μέσα του μήνα, ενόψει καλοκαιριού

Χαμηλές είναι οι πληρότητες των καταλυμάτων της Μαγνησίας, ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς, καθώς το ενδιαφέρον για έξοδο από τις μεγάλες πόλεις είναι μειωμένο, ενώ η καλή δυναμική ενόψει του καλοκαιριού προδιαγράφεται στα μέσα του μήνα με προσδοκίες εκ μέρους των επαγγελματιών για μια καλή τουριστική σεζόν.
Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, η Πρωτομαγιά δεν πηγαίνει πολύ καλά και δεν θα υπάρχουν μεγάλες πληρότητες, κάτι που είναι ίσως λογικό, διότι μόνο όσοι δεν μπόρεσαν να φύγουν για το Πάσχα, φαίνεται ότι εκδράμουν.
«Το καλό είναι ότι είναι τριήμερο, κάτι που βοηθάει λίγο, γιατί αν ήταν Σαββατοκύριακο δεν θα είχαμε ούτε τις κρατήσεις που έχουμε», τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο μέσος όρος κρατήσεων είναι στο 50%, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων, ενώ υπάρχουν καταλύματα της εποχής (που ανοίγουν τον Μάιο) που δεν άνοιξαν, λόγω του ότι είναι μεγάλες μονάδες και δεν αποτολμούν να ανοίξουν για το τριήμερο και τις επόμενες 15 μέρες να μην πηγαίνουν καλά.

Ελπίδες για καλή σεζόν
Ο κ. Ζαφείρης εκτίμησε ότι από τις 10 Μαΐου και στη συνέχεια υπάρχει μια καλή δυναμική και ελπίδα ότι η καλή εικόνα θα συνεχιστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Για το καλοκαίρι και με τις πτήσεις που ξεκινούν από το Σάββατο, οι ξενοδόχοι ευελπιστούν να υπάρξει μια τόνωση της τουριστικής αγοράς της Μαγνησίας, τόσο επισκεπτών από χώρες της Ευρώπης, όσο και από τις χώρες των Βαλκανίων, με τις οποίες οργανώνονται fam trip στη Μαγνησία, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.

Από Βουλγαρία και Ρουμανία
Ήδη οργανώθηκε ένα ταξίδι στη Μαγνησία από τη Βουλγαρία και τις επόμενες μέρες αναμένεται μεγάλο κλιμάκιο δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων πάνω από 40 άτομα από τη Ρουμανία.
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια με τις χώρες των Βαλκανίων για προβολή της περιοχής, τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια φιλοξενήθηκαν στη Μαγνησία δύο επισκέψεις γνωριμίας μεγάλου αριθμού εκπροσώπων ΜΜΕ και πρακτόρων.
«Όσα έγιναν βοηθούν πάρα πολύ, γι’ αυτό λέμε ορισμένες φορές για τις υποδομές, όπως ο δρόμος στα Τέμπη, που φέρνουν την περιοχή μας μισή ώρα πιο κοντά από τα βόρεια σύνορα, κάτι που ήδη γνωστοποιήσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Δύο παραπάνω πτήσεις
Οι πτήσεις από Βρυξέλες και από Μόναχο, που προστίθενται στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, θα βοηθήσουν αρκετά και δήλωσε ότι μέριμνα όλων είναι να βοηθήσουμε όλοι ώστε οι πτήσεις αυτές να έχουν μεγάλες πληρότητες, από τους κατοίκους της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων δήλωσε ότι οι δύο επιπλέον πτήσεις προς το αεροδρόμιο θα βοηθήσουν, όπως και μια τρίτη γραμμή από το Ισραήλ, με το οποίο γίνονται συζητήσεις, αλλά δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ακόμη. Ο ίδιος τόνισε ότι το βασικότερο όλων, είναι ότι τα τελευταία χρόνια καταφέραμε φορείς και επαγγελματίες να είναι όλοι μαζί, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσιογράφοι από Γαλλία
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ανέφερε ότι Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήριο και οι επαγγελματίες ετοιμάζουν υποδοχή των επισκεπτών των πρώτων πτήσεων, με υποδοχή και κέρασμα των επιβατών, ενώ εξήρε την καλή συνεργασία που υπάρχει με τις αεροπορικές εταιρίες και τα γραφεία του ΕΠΟΤ στις χώρες της Ευρώπης.
Τέλος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι αναμένονται στη Μαγνησία δημοσιογράφοι από τη Γαλλία, η αγορά της οποίας ανοίγει για τη Μαγνησία το 2018.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.