«Χαμόγελο του Παιδιού»: Συγκέντρωση σχολικών ειδών για να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο σχολείο!

Στο «Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας» και για τα παιδιά της Μαγνησίας

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μια ακόμα χρονιά, διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών καθώς και ειδών προσωπικής υγιεινής (μάσκες και αντισηπτικά) για τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους τους πολίτες να συνδράμουν για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και χαμόγελα για όλα τα παιδιά. Στη Θεσσαλία, η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας. Για την προσπάθεια αυτή του Χαμόγελου, μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή η κ. Βασιλική Βασιλείου, Συντονίστρια Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Θεσσαλίας.

«Στηρίζουν έμπρακτα όλα τα εγχειρήματα»

Η ίδια τόνισε, πως η ανταπόκριση των κατοίκων της Μαγνησίας και εν γένει της Θεσσαλίας σε όλες τις εκκλήσεις για βοήθεια, σύμπραξη και αλληλεγγύη του Χαμόγελου του Παιδιού είναι μεγάλη και άμεση και πάντα οι πολίτες της περιοχής στηρίζουν έμπρακτα όλα τα εγχειρήματα με μεγάλη χαρά και αγάπη.
Φέτος, για ακόμη μία χρονιά το «Χαμόγελο του Παιδιού», δεν θέλει να αφήσει κανένα παιδί στο περιθώριο. Διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης των σχολικών ειδών αλλά και ειδών προσωπικής υγιεινής για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
“Καλούμε όλους να συνδράμουν για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά για τα παιδιά και τις οικογένειες τους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις σχολικές υποχρεώσεις. Για άλλους μπορεί να είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, όμως πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Βασιλείου, αναφερόμενη στο γεγονός πως υπάρχουν παιδιά που θα ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά χωρίς τα απαραίτητα.

«Ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλα τα παιδιά»!

Εδώ, έρχεται το Χαμόγελο του Παιδιού και με την συμβολή των πολιτών θέλει να προσφέρει ένα μεγάλο χαμόγελο σε όλα τα παιδιά. Όπως σημείωσε η κ. Βασιλείου πέρυσι με τις δωρεές των πολιτών καλύφθηκαν οι σχολικές ανάγκες 3.788 μαθητών. Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών σε θεσσαλικό επίπεδο γίνεται στο Κέντρο Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας στη Λάρισα, στην οδό Αγιάς 97, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν σχολικά είδη, ενώ μπορούν να ενημερωθούν και από την ιστοσελίδα του Χαμόγελου – www.hamogelo.gr – για τη σχολική λίστα που υπάρχει και τα είδη επακριβώς.
Εκτός όμως των καθαυτών σχολικών ειδών, φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στη λίστα εντάσσονται και υφασμάτινες μάσκες, όπως και αντισηπτικά. Όσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια του Χαμόγελου του Παιδιού, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στο τηλέφωνο 2410-555422 και να δίνουν τα σχολικά είδη, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ή μπορούν να καλούν στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας στο τηλέφωνο 2410560900 για να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.