Χιονισμένο το Πήλιο, συνεχίζεται κατά τόπους η χιονόπτωση

Φωτό αρχείου
Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων οι αρμόδιες υπηρεσίες

Εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε χθες εκτάκτως, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη και παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Στο μεταξύ χιονισμένο είναι το τοπίο στο Πήλιο, με το χιόνι να έχει φθάσει και πιο χαμηλά, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα.
Η Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να καταθέσουν όλοι οι Δήμοι τα λεγόμενα επιχειρησιακά σχέδια και να υπάρχουν οι απαραίτητες προμήθειες άλατος και τόνισε σε ότι αφορά την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, έχει ήδη προβεί σε καθαρισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ, αποψίλωση δέντρων, καθαρισμό ρείθρων, προκειμένου να αποφευχθεί το σπάσιμο κλαδιών και το ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα στις διαδικασίες εργολαβίας αποχιονισμού και προμήθειας άλατος. Μετά από την έκτακτη σύσκεψη με την αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Έργων της ΠΕΜΣ, καθορίστηκε και ο σχεδιασμός του αποχιονισμού με τις θέσεις όπου θα βρίσκονται τα μηχανήματα έργου και οι αποθήκες εφοδιασμού άλατος.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω των επερχόμενου χιονιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.