Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου σε λειτουργία όλον τον χρόνο!

Οι σκέψεις και τα πρώτα πλάνα της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας για τις «Αγριόλευκες»

Το Χιονοδρομικό Κέντρου Πηλίου «Αγριόλευκες» βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και για τη νέα χωρική αντιπεριφερειάρχη, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, που ως πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας «Κενταύρων Όρος ΑΕ» έχει κάνει ήδη σκέψεις αλλά και τα πρώτα πλάνα για την περαιτέρω αξιοποίησή του. Μάλιστα, τονίζει ότι η τεράστια αξία του Χιονοδρομικού δεν εξαντλείται στη χειμερινή του λειτουργία και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται και άλλες κινήσεις, για την αξιοποίησή του 12 μήνες τον χρόνο!

«Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η διαχείριση και η αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της χωρικής αντιπεριφερειάρχου. Περιλαμβάνεται στους σκοπούς της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε.», στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο είμαι Πρόεδρος. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. είναι ο Κωνσταντίνος Κίτσος, Διευθύνων Σύμβουλος, ο Παναγιώτης Τσιάκος, Αντιπρόεδρος και μέλη οι Απόστολος Τσακνάκης, Ιωάννης Τέας, Αργύρης Κοπάνας και Απόστολος Σουλδάτος» διευκρινίζει αρχικά η κα Παπαδημητρίου, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις της για το τι μέλλει γενέσθαι.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

  • Έχοντας πλέον αναλάβει καθήκοντα χωρικής αντιπεριφερειάρχη, ποια είναι η εικόνα που έχετε για τις υποδομές του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται;

«Συντάξαμε και υποβάλλαμε εγκαίρως φάκελο με τα σχετικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες και αποκτήσαμε την έγκριση του Ειδικού Κανονισμού Λειτουργίας, οπότε ξεκίνησε έγκαιρα η ασφαλής λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Διαψεύσαμε τις κακόβουλες φήμες ότι δήθεν δεν επρόκειτο να λειτουργήσει κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου εκτείνεται σε έκταση 1100 στρεμμάτων και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Από τους πέντε αναβατήρες, σε λειτουργία βρίσκονται τρεις».

 

  • Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η νυν διοίκηση του χιονοδρομικού κέντρου με εσάς επικεφαλής διερευνά την υπαγωγή του Κέντρου σε αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών του. Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έχετε όσον αφορά τις δυνατότητες χρηματοδότησης;

«Πράγματι διερευνούμε την δυνατότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου να υπαχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα αφενός για την αναβάθμιση των υποδομών του, κυρίως για την εγκατάσταση σύγχρονων αναβατήρων, επιπλέον όσων υπάρχουν και αφετέρου για την αναβάθμιση του καταφυγίου, προϋπολογισμού 10.000.000,00 ευρώ και 250.000,00 ευρώ αντίστοιχα. Έχουμε αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση των υποδομών και είμαστε σε αναζήτηση μελετητή για τη σύνταξη της μελέτης για την αναβάθμιση του καταφυγίου».

 

  • Πιστεύετε ότι το χιονοδρομικό κέντρο έχει προσφέρει όλη την πρόσθετη αξία που μπορεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας αλλά και της Θεσσαλίας; Τι περισσότερο μπορεί να δώσει;

«Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, που είναι η μεγαλύτερη τουριστική και αθλητική εγκατάσταση της Θεσσαλίας, έχει τεράστια αξία, η οποία δεν εξαντλείται στη χειμερινή λειτουργία του. Συχνά παρουσιάζει από τις μεγαλύτερες χιονοκαλύψεις στην Ελλάδα κατά την περίοδο 15 Δεκεμβρίου έως 15 Φεβρουαρίου, γεγονός που του επιτρέπει να ελκύει πολλούς χιονοδρόμους και απλούς επισκέπτες, ακόμη και από την Αθήνα και την Νότια Ελλάδα.

 

  • Έχετε ήδη κάνει λόγο για άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο χιονοδρομικό κέντρο, ώστε αυτό να λειτουργεί 12 μήνες τον χρόνο. Οι σκέψεις σας προς αυτήν την κατεύθυνση ποιες είναι;

«Η διοίκηση σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες στον περιπατητικό τουρισμό, στην αναψυχή, στην παραχώρηση των εγκαταστάσεων για τη διοργάνωση αθλητικών γενικά δραστηριοτήτων, ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο να λειτουργεί κατά το δυνατόν όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακόμη και δώδεκα μήνες. Επομένως, όχι μόνο δεν έχει προσφέρει όλη την πρόσθετη αξία που μπορεί, αλλά οι δυνατότητές του είναι τόσο μεγάλες που μέσω αυτών μπορεί να αξιοποιηθούν όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.