Χωρίς βροχές η ερχόμενη εβδομάδα

Ηλιοφάνεια και 26 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο

Μπορεί την εβδομάδα που διανύουμε ο καιρός να είχε σκαμπανεβάσματα με βροχές, συννεφιές αλλά και διαστήματα έντονης ηλιοφάνειας, όμως το Σαββατοκύριακο ο ήλιος θα λάμπει και η θερμοκρασία στη Μαγνησία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί σε καλά επίπεδα και την ερχόμενη εβδομάδα, που πιθανώς να μην σημειωθούν βροχές, γεγονός ευνοϊκό για τους αγρότες και δενδροκαλλιεργητές.
Συγκεκριμένα, φθινοπωρινός θα είναι σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός και κάποιες τοπικές συννεφιές κυρίως στη Δυτική Θεσσαλία κι όχι τόσο στη Μαγνησία. Ίσως να κάνουν την εμφάνισή τους σύννεφα στο Κεντρικό και Νότιο Πήλιο, ενώ θα υπάρξουν διαστήματα με ασθενή βροχόπτωση αλλά και ηλιοφάνεια. Στην ηπειρωτική Μαγνησία δεν αναμένονται σήμερα βροχές και θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή 23-24 βαθμούς Κελσίου. Καλύτερες ημέρες χαρακτήρισε ο κ. Τακούδης το Σάββατο και την Κυριακή, όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει κατά 1 με 2 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ένα ανατολικό ρεύμα που θα επικρατήσει και θα φέρει ανέμους 3-4 μποφόρ και στα πιο ανοιχτά 5, δεν θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τακούδη πιθανώς την ερχόμενη εβδομάδα να μην σημειωθούν καθόλου βροχοπτώσεις και οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 23 και 24 βαθμών Κελσίου.
Αυτή η εικόνα του καιρού θα βοηθήσει τους αγρότες και τους δενδροκαλλιεργητές, καθώς αυτή τη στιγμή συλλέγονται οι ελιές, τα κάστανα και άλλα προϊόντα από τους παραγωγούς του Πηλίου και της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.