Χρ. Μπουκώρος: «Χάνεται χρόνος με συνέδρια, λόγια και εξαγγελίες»

Είπε ότι δεν χρειαζόταν συνέδριο για να εξαγγελθούν τα έργα, από τον πρωθυπουργό

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση χάνει χρόνο με συνέδρια, λόγια και εξαγγελίες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται χωρίς λόγο καθυστερήσεις στα αναπτυξιακά εργαλεία, ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, αναφορικά με το αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Όπως είπε, τα προβλήματα της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας δε λύνονται με συνέδρια και εξαγγελίες, αλλά με συγκεκριμένες νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες.
«Δε θέλω να απαξιώσω τη συνέδριο, ό,τι συζητάμε καλό είναι, αρκεί να μη μένουμε μόνο στη συζήτηση και, αφού μιλάμε για Θεσσαλία, κάποιος έπρεπε να ρωτήσει τον κ. πρωθυπουργό στο πλαίσιο του συνεδρίου – κάτι που έκανε σε ένα βαθμό ο περιφερειάρχης – γιατί δεν τρέχει ακόμη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ και ο επενδυτικός νόμος;», δήλωσε ο βουλευτής.

«Από έργα δεν προχωράει τίποτα»
Όπως είπε, τα αναπτυξιακά εργαλεία στη χώρα μας είναι πολύ συγκεκριμένα και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις παρουσιάζεται ύφεση και όχι ανάπτυξη. «Το να εξαγγέλλουμε δύο εμπορευματικά κέντρα στη Θεσσαλία, την ώρα που δεν έχουμε φροντίσει για τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το λιμάνι του Βόλου, που είναι ένα μικρό έργο, την ώρα που δεν έχει προκηρυχθεί 18 μήνες μετά, η παράκαμψη της Ν. Ιωνίας, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από λόγια καλά πάμε, αλλά στην πραγματικότητα και από έργα δεν προχωράει τίποτα», επισήμανε ο βουλευτής.
Σύμφωνα με τον Χρ. Μπουκώρο, τρία χρόνια στη Μαγνησία δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο πάνω στο άλλο και δεν έχει γίνει ούτε μια επένδυση, ενώ την ίδια ώρα δύο μεγάλες βιομηχανίες και ένα τμήμα μιας τρίτης, ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τα λουκέτα στην αγορά έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι η παλαιότερη την εποχή της κρίσης και αν χρειάζονται 3-4 χρόνια μόνο για συζήτηση, πότε θα έρθει αυτή η ανάπτυξη. Στην εποχή μας και σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, με σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών, η ακριβότερη μονάδα μέτρησης δεν είναι ούτε το Ευρώ, ούτε το Δολάριο, αλλά ο χρόνος, κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί η κυβέρνηση, ανέφερε. Όπως είπε συσκέπτεται, συνεδριάζει, εξαγγέλλει, υπόσχεται, αλλά επί της ουσίας δεν βλέπουμε κάτι.
Ο βουλευτής βρέθηκε στην απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ Αθηνών, όπου το βραβείο παράδοσης έλαβε ο Όμιλος Λούλη και παρέπεμψε στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο, που είπε ότι δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας αν δεν προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και δεν πρόκειται να τις προσελκύσουμε με αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον και με αυτή τη φορολογία.

Και με παραγωγικούς φορείς
Ο Χρ. Μπουκώρος είπε ότι ο πρωθυπουργός καλά έκανε και είδε τους επιχειρηματίες στο Βόλο, αλλά δεν θα ήταν άσκοπο ή άνευ σημασίας αν έβλεπε τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, διότι η Μαγνησία είναι ένας νομός με πολυσύνθετη παραγωγική φυσιογνωμία «μια που μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί την πόλη για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε πρωθυπουργός».
Ο βουλευτής της Ν.Δ., διερωτήθηκε γιατί χρειάζονταν ένα συνέδριο για να εξαγγελθούν όλα αυτά, τα περισσότερα από τα οποία είναι ώριμα και με μελέτες και όσα δεν έχουν αποτελούν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.