Χρ. Μπουκώρος: Αντί επιδομάτων μπορούμε να δίνουμε στους Έλληνες, καλά αμειβόμενες θέσεις

Ανώτερος και θετικότερος του προγράμματος της Ν.Δ. φάνηκε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας

Ανώτερος και θετικότερος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας φάνηκε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή, όπως σχολίασε ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα της οικονομίας, τα φορολογικά μέτρα που ξεκινούν από φέτος, νωρίτερα δηλαδή από το σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και για το μέλλον των επιδομάτων, το εργασιακό και σχολίασε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
«Είναι η πρώτη φορά που συνάδουν οι προγραμματικές δηλώσεις με τις προγραμματικές θέσεις ενός κόμματος που κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε ο κ. Μπουκώρος για τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και τόνισε πως ο πρωθυπουργός, «ήταν θετικότερος κι από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, διότι είχε πει ότι η μείωση των φόρων θα ξεκινήσει από 1/1/2020 και ορισμένες μειώσεις φόρων όπως το ΕΝΦΙΑ κτλ ξεκινούν από τώρα, με το καλημέρα δηλαδή.
Δημιούργησε ένα θετικό κλίμα η παρουσία του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή κι αυτό είναι διάθετο και στην κοινωνία και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τονώνει κάπως την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία του ελληνικού λαού και καταλαβαίνουμε όλοι ότι μπορούμε να πάμε μπροστά».

Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας, σχολιάζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι με την υπερφορολόγηση, διαχειρίστηκε μία επιδοματική πολιτική και ενέταξε όλο και περισσότερους Έλληνες στην επιδότηση. «Εμείς πιστεύουμε ότι μπορούμε να μεγεθύνουμε την πίτα κι αντί επιδομάτων να δίνουμε στους Έλληνες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ταυτοχρόνως να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία με υγιείς φόρους. Το ότι λένε «έστρωσε» καλά το χαλί ο Τσίπρας είναι μια κουβέντα. Το ζήτημα είναι πως θα βάλεις μπροστά τη μηχανή της ελληνικής οικονομίας, ώστε αυτά τα πλεονάσματα να τροφοδοτούνται από τη μεγέθυνση της πίτας».

Επενδύσεις, πλεονάσματα και οικονομία

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία που έρχονται από την παρουσία της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Μπουκώρο και μια δέσμη μέτρων και κινήσεων θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις.
«Καταρχάς, πριν δούμε τις επενδύσεις, πρέπει να δούμε μερικά πράγματα. Το γεγονός ότι η χώρα δανείζεται πλέον φθηνότερα από κάθε άλλη χώρα, είναι ένα καλό εργαλείο, το γεγονός ότι θα νομοθετήσουμε πολύ άμεσα- μέσα στο καλοκαίρι- ορισμένους νόμους που έχουν να κάνουν, και το φορολογικό και το αναπτυξιακό κτλ- με την προσέλκυση επενδύσεων είναι ένα δεύτερο βήμα και παράλληλα βεβαίως, θα ωριμάζουν και όλες οι υποψήφιες επενδύσεις και θα ξεμπλοκάρουν όλες οι επενδύσεις που χωρίς λόγο εκκρεμούν και στην περιοχή μας και στην Αθήνα και σ’ όλη την Ελλάδα. Ο συνδυασμός όλων αυτών θα αλλάξει το κλίμα», επεσήμανε ο ίδιος.
Μάλιστα μιλώντας για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους τόνισε πως η ΝΔ και η παρούσα κυβέρνηση θα δώσει πρώτα δείγματα γραφής, ώστε να είναι ένας αξιόπιστος διαπραγματευτής.
«Ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε την πραγματικότητα και δημιούργησε μία πραγματικότητα όπως τον βολεύει. Με την αξιοπιστία της χώρας όπως μας την παραδίδεται, δεν θα πετύχουμε στη διαπραγμάτευση αυτή. Η διαπραγμάτευση αυτή θα γίνει το 2020 για να πετύχουμε μειωμένα πλεονάσματα το 2021. Θα δώσω δείγμα γραφής ότι ξεμπλοκάρω την οικονομία, ότι προσελκύω επενδύσεις, ότι έχω όραμα, έχω σχέδιο και μετά θα ζητήσω βεβαίως τη μείωση των βαρών που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό λέει η λογική. Αυτό λέει ένας σωστός σχεδιασμό», ανέφερε σχετικά.

Επιδόματα, ασφαλιστικό, εργασιακά

Ο βουλευτής Μαγνησίας υπογράμμισε πως υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι κανένα επίδομα δεν πρόκειται να κοπεί.
Αναφορικά με το ασφαλιστικό, το Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε μία φάση συγκρότησης μίας ολοκληρωμένης πρότασης, γιατί πάνω απ’ όλα έπρεπε να δει τι έχει βρει εκεί. «Γιατί η κ. Αχτσιόγλου μας έλεγε ότι μέχρι 31/12/2018 οι εκκρεμείς συντάξεις θα έχουν τακτοποιηθεί και θα έχουν καταβληθεί κι εγώ ακούω χθες τον Υπουργό Εργασίας να λέει ότι εκκρεμούν 400.000 συντάξεις», σχολίασε ο κ. Μπουκώρος και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας εισρέουν στα ταμεία 13 με 14δις ετησίως και οι καταβολές συντάξεων στοιχίζουν 26,5 δις, που σημαίνει ότι τη διαφορά την πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι πρέπει να εξυγιανθεί το σύστημα, να γίνει βιώσιμο όχι μόνο για τους 2,5 εκ. συνταξιούχους που είναι τώρα, αλλά και για τις επόμενες γενιές.
Σε ότι έχει σχέση με τα εργασιακά και κυρίως με τυχόν αυξήσεις σε ημερομίσθια ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε πως «ελέχθησαν ορισμένα πράγματα και από τον πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Εργασίας, αυτό θα σημάνει την πραγματική έξοδο από την κρίση, όταν δούμε να αυξάνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα . Αλλά το να λέμε ότι θα αυξηθούν οι μισθοί, χωρίς μεγέθυνση της οικονομίας, χωρίς αύξηση του ΑΕΠ, χωρίς αύξηση των επενδύσεων κτλ, είναι σαν να κοροϊδεύουμε τον κόσμο».
Για την μείωση της προκαταβολής φόρου ο βουλευτής υποστήριξε πως δεν είναι ακόμη έτοιμη κυβέρνηση να αποφασίσει το πότε θα γίνει, καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι φοροελαφρύνσεις μαζί.

Ανάπτυξη οικοδομής

Ως θετικό κι ευεργετικό για τον κλάδο της οικοδομής χαρακτήρισε ο κ. Μπουκώρος την κατάργηση του ΦΠΑ για τρία χρόνια στα ακίνητα. «Στην οικοδομή έχουμε πάγωμα τα τελευταία 9-10 χρόνια. Είναι ένας παγωμένος κλάδος και δίνει δουλειά σε 70 βασικά επαγγέλματα και κάποιοι λένε σε 250 εμμέσως. Το να λες ότι δίνω ένα κίνητρο με μηδενικό ΦΠΑ στην οικοδομή τα επόμενα τρία χρόνια, νομίζω ότι μπορεί να αναθερμάνει τη συγκεκριμένη αγορά, να δώσει κάποιες θέσεις εργασίας», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.