Χρ. Μπουκώρος για το εναλλακτικό καύσιμο της ΑΓΕΤ: “Πειράματα στην πόλη, δεν χρειάζεται να κάνουμε”

Να ακολουθηθούν οι νόμοι και να τηρηθεί ό,τι προβλέπουν οι άδειες (ηχητικό)

Ξεκάθαρος ήταν ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος σχετικά με την πιλοτική καύση του εναλλακτικού καυσίμου CLO που θα καίει η ΑΓΕΤ, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη λέγοντας χαρακτηριστικά πως “Πειράματα δεν χρειάζεται να κάνουμε. Ό,τι προβλέπουν οι άδειες και οι νόμοι. Αυτή είναι η θέση μου”. Ο ίδιος επεσήμανε πως ειδικοί να αποφανθούν για τέτοια εξειδικευμένα ζητήματα είναι οι επιστήμονες και τόνισε ότι είναι επιφυλακτικός όταν ακούει για ατμόσφαιρα και πειραματισμούς.

 

Δεν χρειάζεται να κάνουμε πειράματα

Αν και δεν ήταν ενημερωμένος σχετικά με την πιλοτική καύση 5000 τόνων του εναλλακτικού καυσίμου CLO από την ΑΓΕΤ, ο κ. Μπουκώρος ξεκαθάρισε τη θέση του πάνω στο ζήτημα, υπογραμμίζοντας όμως πως θα ζητήσει ενημέρωση από τους ειδικούς.

“Πειράματα δεν χρειάζεται να κάνουμε. Ό,τι προβλέπουν οι άδειες και οι νόμοι. Αυτή είναι η θέση μου. Τι πάει να πει πείραμα; Ας επεκταθεί η ΑΕΠΟ κι ας δικαιολογηθεί αυτό.  Δεν θέλω ό,τι ακούγεται περί πειραματισμών στην πόλη μου, δεν μπορεί να είμαι ούτε θετικός, ούτε απροβλημάτιστος. Ό,τι προβλέπουν οι νόμοι και εξετάζουν οι ειδικοί , τα πανεπιστήμιά μας, οι επιστήμονές μας πάλι δεν μπορώ να είμαι αντίθετος”, είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής και συμπλήρωσε πως κρατά τις επιφυλάξεις τους όταν ακούει τις λέξεις ατμόσφαιρα και πειραματισμούς.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως ειδικοί για να μιλήσουν και να αποφανθούν για το θέμα είναι οι ειδικοί επιστήμονες με τον ίδιο να σέβεται κάθε άποψη που διατυπώνεται πάνω σε τέτοια θέματα.

“Αν υπάρχουν έλεγχοι και σφραγίδες από πανεπιστημιακά ιδρύματα και από ειδικούς επιστήμονες βεβαίως δεν μπορούμε να αντιδρούμε και να λέει ο καθένας τα δικά του.

Δεν είναι πολιτικές αποφάσεις αυτές, ούτε ζητώ να καμφθούν αντιδράσεις όταν είναι δικαιολογημένες, έχουμε ένα κράτος που το πληρώνουμε ακριβά, έχουμε διαπιστευμένα όργανα, επιστημονικούς φορείς, πανεπιστήμια, υπηρεσίες γιατί τους πληρώνει όλους αυτούς ο έλληνας φορολογούμενος; για τέτοιες περιπτώσεις. Να λένε ότι αυτό πρέπει να γίνει κι αυτό όχι”, τόνισε ο κ. Μπουκώρος και επεσήμανε πως οι θέσεις όλων και των διαφορετικών φωνών που ακούγονται είναι σεβαστές, όμως εκείνος δεν θα μπει στην όποια αντιπαράθεση, αλλά θα αφήσει να μιλήσουν οι ειδικοί.

 

” Οι θέσεις όλων είναι σεβαστές όμως γι’ αυτά τα τόσο εξειδικευμένα θέματα πρέπει να μιλούν οι απολύτως ειδικοί και διαπιστευμένοι. διαφορετικά δεν υπάρχει κράτος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την έλλειψη αιτιολόγησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίος έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του για την καύση του CLO από την ΑΓΕΤ, ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως “Το Υπουργείο αποφάσισε, δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί, πρέπει να αιτιολογήσει την απόφασή του. Τα υπουργεία δεν αποφασίζουν και διατάσσουν , λένε βάσει του τάδε νόμου, της τάδε διάταξης, παίρνουμε αυτή την απόφαση”, ενώ όταν ενημερώθηκε στον “αέρα” της εκπομπής πως δεν υπάρχει αιτιολόγηση, σημείωσε πως ο ίδιος θα ερευνήσει το ζήτημα και θα ζητήσει να μάθε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Παρέμβαση για τα ΚΔΑΠ

Στο μεταξύ, ο Βουλευτής Μαγνησίας μίλησε και για τα ΚΔΑΠ και τον αποκλεισμό 65.000 παιδιών πανελληνίως και τόνισε πως το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να ξαναδεί το θέμα και να καλύψει όλες τις ανάγκες στα ΚΔΑΠ, ενώ ο ίδιος θα παρέμβει δυναμικά.

“Για το voucher στα ΚΔΑΠ πρέπει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να ξαναδεί το θέμα. Η κυβέρνησή μας δεσμεύτηκε και το κάνει για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που όλες οι οικογένειες λαμβάνουν το voucher γι’ αυτό και φέτος δεν υπήρξαν προβλήματα. Βεβαίως για το ζήτημα της οικογενειακής εναρμόνισης και προκειμένου  να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς,  πρέπει να καλύψουμε και όλες τις ανάγκες στα ΚΔΑΠ. Νομίζω άμεσα θα το ξαναδεί η ηγεσία του Υπουργείου, η κ. Μιχαηλίδου και θα λυθεί και το ζήτημα αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα. Αν δεν επαρκούν όλα τα κονδύλια, για όλους τους γονείς και τους μη εργαζόμενους ας εξευρεθούν σε πρώτη φάση, τα αναγκαία κονδύλια, τα αναγκαία voucher για τους γονείς που εργάζονται και οι δύο”, υπογράμμισε ο κ. Μπουκώρος.

Την ίδια στιγμή, ο Βουλευτής σχολίασε και το ζήτημα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στο σχολείο, παραπέμποντας όσους συμφωνούν αλλά και όσους διαφωνούν στις ανακοινώσεις της Παιδιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

“Αυτή είναι η καθ ύλην αρμόδια, τώρα να μιλάμε εμείς για τέτοιου είδους ζητήματα που δεν είμαστε ειδικοί είναι και άτοπο και επικίνδυνο. Καλό είναι σ’ αυτά τα ζητήματα να ακούμε τους ειδικούς και η Παιδιατρική Εταιρεία Ελλάδος ήταν ξεκάθαρη”, είπε χαρακτηριστικά.

Ξεμπλοκάρει η ηλεκτροκίνηση

Στο μεταξύ, ο κ. Μπουκώρος μίλησε και για την “διαμάχη” με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση του σιδηρόδρομου.

Ο Βουλευτής τόνισε πως σε ένα χρόνο επιλύθηκαν ζητήματα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έλυσε τα προηγούμενα χρόνια και υποστήριξε πως η δημοπράτηση της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας θα γίνει πολύ σύντομα.

” Ο σιδηρόδρομος κατά την άποψή μου θέλει τρία πράγματα. Την άρτια σύνδεση με το λιμάνι, την ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας και την αξιοποίηση του τρένου του Πηλίου  για τουριστικούς και αναπτυξιακούς λόγους μέσα από ένα πλαίσιο δημιουργίας εταιρείας τουριστικά τρένα κτλ.

Αυτούς τους τρεις στόχους παλεύουμε και πέρα απ’ όσα λένε οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ,  η ηλεκτροκίνηση είναι το σπουδαιότερο κομμάτι αυτών των στόχων. Η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του ΟΣΕ κληροδότησε στη σημερινή κυβέρνηση μία μελέτη για την ηλεκτροκίνηση, η οποία είχε πάρα πολλές εκκρεμότητες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση υποσχόταν από το 2016 για δημοπράτηση του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας, 37 εκ. ευρώ, δεν έγινε τίποτα 4,5 χρόνια και χρόνο με το χρόνο συνεχώς υπήρχαν εξαγγελίες για δημοπράτηση του έργου”, ανέλυσε ο Βουλευτής.

Συνέχισε δε, λέγοντας πως “η σημερινή διοίκηση του ΟΣΕ, που στην πορεία άλλαξε και πρόεδρο, διευθέτησε όλες τις εκκρεμότητες. Αποχαρακτηρισμός βασικών εκτάσεων, επανακαθορισμός της τιμής μονάδας του έργου της ηλεκτροκίνησης, ο οποίος όπως είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση απορρίφθηκε από τη διαχειριστική αρχή” και τόνισε πως είναι ζήτημα ημερών και η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης 50 στρεμμάτων στη Βιομηχανικών από την ΕΤΒΑ στον ΟΣΕ.

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος τόνισε μέσα στο 2020 θα έχουμε και αποφάσεις για τον περιφερειακό του Βόλου, ένα έργο που πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ. Μπουκώρου:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.