Χρ. Μπουκώρος για Βασίλη Μάγγο: Κανένα τόσο οδυνηρό περιστατικό δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση

Ο Βουλευτής εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια (ηχητικό)

Κανένα τόσο οδυνηρό περιστατικό δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος για το θάνατο του 26χρονου Βολιώτη Βασίλη Μάγγου, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Μπουκώρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του θανόντος, υποστήριξε όμως πως δεν είναι εκείνος ο αρμόδιος για να βγάλει συμπεράσματα, ούτε να στήσει λαϊκά δικαστήρια για να δικαστούν αστυνομικοί.

Ο Βουλευτής εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου και μετέφερε, μέσω του ραδιοφωνικού αέρα, τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. “Όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος για οποιαδήποτε αιτία, το πλήγμα είναι στην κοινωνία ολόκληρη κι όχι μόνο στην οικογένειά του. Δεν έχουμε και πολλούς νέους ανθρώπους στη χώρα. Κάθε απώλεια νέου ανθρώπου μας πονάει περισσότερο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.
Επιπροσθέτως, σχολίασε και την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έκανε λόγο για συκοφαντικά προς την ελληνική αστυνομία δημοσιεύματα από αντιπολιτευτικά μέσα καθώς συνέδεσαν τον θάνατο του 26χρονου με την αστυνομική βία που υπέστη έξω από τα δικαστήρια Βόλου, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της καύσης πριν από ένα μήνα.
” Έχω την αίσθηση διαβάζοντάς τη ότι απαντούσε σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Αμέσως μετά υπήρξαν ανακοινώσεις από πολιτικούς φορείς, από κόμματα. Εγώ θέλω να πω κανένα τόσο οδυνηρό περιστατικό δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση, όμως και να μην απαντάει το αρμόδιο Υπουργείο σε μια σειρά δημοσιευμάτων όλοι θα μιλούσαμε για ένοχη σιωπή”, τόνισε ο κ. Μπουκώρος ο οποίος σημείωσε πως θα αναμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των υπόλοιπων εξετάσεων, ενώ υπάρχουν υπηρεσίες που θα τοποθετηθούν στο θέμα.
” Ενώ το παιδί είναι ακόμη ζεστό εμείς να μαλώνουμε πάνω του και να προσπαθεί ο καθένας να βγάλει μια ανακοίνωση να κατηγορήσει κάποιον άλλο ή να πετύχει οτιδήποτε εμένα δεν με βρίσκει σύμφωνο. Θα έρθουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας και όποια άλλα αποτελέσματα και ας τοποθετηθεί ο καθένας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα”, είπε ο Βουλευτής.
Μάλιστα, ο κ. Μπουκώρος σημείωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε λαϊκά δικαστήρια στο ραδιόφωνο ή στο δρόμο για τον εάν υπήρχε αστυνομική βία ή όχι στην περίπτωση του Βασίλη Μάγγου, λέγοντας πως δεν είδε το επίμαχο βίντεο της σκηνής, αλλά φωτογραφίες.
” Είδα φωτογραφία και δεν μπορώ να βγάλω και πολλά συμπεράσματα και δεν είναι δουλειά μου να βγάλω πόρισμα. Αν θέλετε να την καταργήσουμε την αστυνομία και να επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου ή των περισσοτέρων ανά περίσταση. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα βγάλει πόρισμα αν υπάρχει αστυνομική βία. Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Και το βίντεο πρέπει να εξετάζεται και με άλλα στοιχεία και απεικονίζει μια συγκεκριμένη στιγμή. Εγώ δεν είμαι απ’ αυτούς που δημιουργούν εντυπώσεις με τέτοια περιστατικά. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση ας το κάνουν. Εγώ λέω ότι ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα που υπάρχουν όλοι οι ανάλογοι θεσμοί και στο εσωτερικό της αστυνομίας και στη δικαιοσύνη και στην πολιτεία, που μπορούν να διερευνηθούν και διερευνώνται όλα τα ανάλογα περιστατικά και όλες οι ανάλογες καταγγελίες. Εγώ δεν συμμετέχω στα λαϊκά δικαστήρια στο δρόμο για να δικάσουμε αστυνομικούς, ούτε στα δικαστήρια που στήνουν ΜΜΕ.
Σέβομαι τη μνήμη ενός νέου ανθρώπου, αλλά αν δεν υπάρχουν επίσημα συμπεράσματα δεν μπορούμε να πούμε κάτι.”, δήλωσε ο Βουλευτής και συμπλήρωσε πως “Εδώ έχουμε ένα παιδί που χάθηκε. Αν υπάρχουν ευθύνες που χάθηκε, πρέπει να αποδοθούν. Ευθύνες όμως έχουν στο χαμό αυτού του παιδιού κι αυτοί που προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά ή άλλα οφέλη”.

Όλη η συνέντευξη του Βουλευτή Μαγνησίας στο Ράδιο ΕΝΑ και η άποψή του για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου (από το 10:50 κι έπειτα):

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.