Χρ. Μπουκώρος: Οφείλουν να συνεργαστούν Δήμος Βόλου και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Καυτηρίασε την ασυζητητί άρνηση της Συγκλήτου για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου

Το γεγονός ότι Δήμος Βόλου και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρέπει και οφείλουν να συνεργαστούν για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, επισήμανε ο Χρήστος Μπουκώρος βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη.
Ο βουλευτής καυτηρίασε την στείρα, αυτόματη και ακαριαία άρνηση ασυζητητί, για το οικόπεδο του Πανεπιστημίου στην οδό Παρασκευοπούλου, είπε ότι δεν συμφωνεί με την επίθεση του δημάρχου εναντίον των πανεπιστημιακών και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών και εκτίμησε ότι η διαμάχη που ξέσπασε θα θεραπευτεί.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο δήμαρχος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται, οι πανεπιστημιακοί έχουν τον δικό τους ρόλο και τη δική τους υπόσταση, το Πανεπιστήμιο προσφέρει στον τόπο και νομίζω ότι πρέπει να τείνουν χείρα συνεργασίας.
«Υπάρχει η άποψη ότι η στάση του Δήμου ήταν εκδικητική, αλλά και η στείρα, αυτόματη και ακαριαία άρνηση ασυζητητί, για το οικόπεδο του Πανεπιστημίου στην οδό Παρασκευοπούλου, εμένα με είχε ξενίσει. Όχι ότι συμφωνώ με την επίθεση του δημάρχου εναντίων των πανεπιστημιακών, αλλά πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Δεν σας κρύβω ότι τηλεφωνικά μεσολάβησα και στις δύο πλευρές τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα», τόνισε ο βουλευτής.
Ο ίδιος είπε ότι ο ρόλος του Δήμου είναι κυρίαρχος στα πράγματα, διότι ρυθμίζει την καθημερινότητα και τη ζωή μας, όμως δεν χρειάζεται καμία διένεξη με το Πανεπιστήμιο που είναι ο νούμερο ένα αναπτυξιακός παράγοντας, έχει ανέλθει στην παγκόσμια αξιολόγηση σε πολύ καλές θέσεις για το μέγεθός του, με την προσπάθεια των φοιτητών και των καθηγητών και όλων των παραγόντων, αναπτύσσεται συνεχώς, μαζί Δήμος και Πανεπιστήμιο πρέπει να δούμε το μέλλον αυτού του τόπου και των παιδιών μας.
Ο κ. Μπουκώρος τόνισε ότι δημιουργήθηκαν πολλές προϋποθέσεις για τις νέες γενιές πολιτικών και αυτό που λείπει είναι η αξιοποίηση των υποδομών, που έχει αρχίσει, για ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση του Πανεπιστημίου, η ακόμη μεγαλύτερη παρουσία του Δήμου Βόλου στα γενικότερα δρώμενα της πόλης, πέρα από τη διαχείριση της καθημερινότητας που είναι σε καλό επίπεδο.

Για τις δημόσιες συμβάσεις

Για το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, που συζητήθηκε στη Βουλή, ο Χρ. Μπουκώρος τόνισε ότι πλέον διασφαλίζεται ο τρόπος των επιμετρήσεων των έργων, ώστε να μην πάθουν άλλες επιχειρήσεις, αυτό που έπαθε η ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ, που έχει υπερβολικές απαιτήσεις από την τοπική επιχείρηση ύδρευσης.
Ακόμη τόνισε ότι δίνεται πλέον η δυνατότητα στους μικρούς Δήμους να συνεργάζονται με ιδιώτες επιβλέποντες μηχανικούς για να προχωρούν τα έργα.
Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο βουλευτής τόνισε ότι θα φανούν στην πράξη αν είναι έξυπνα αι πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από τι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης είπε ότι οι εμβολιασμοί έφτασαν στο 1 εκατομμύριο (στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ) και ότι όσο η μάχη αυτή κερδίζεται πρέπει να προχωρούμε τα επόμενα κεφάλαια όπως οικονομία, κοινωνία και πορεία της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.