Χρ. Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: Έως το τέλος του 2020 η πρόκληση ενδιαφέροντος για το λιμάνι

«Δεν θα ανεχτούμε καμία καθυστέρηση» ανέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας

Έως το τέλος του 2020 θα υπάρξει, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η πρόσκληση ενδιαφέροντος για επενδυτές στο λιμάνι του Βόλου, όπως επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστος Μπουκώρος μετά και τη χθεσινή συνάντηση των “γαλάζιων” βουλευτών με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως οι βουλευτές ξεκαθάρισαν στον Υπουργό πως δεν θα ανεχτούν καμία καθυστέρηση για την αξιοποίηση του λιμένα Βόλου, καθώς πρέπει να δημιουργηθούν δουλειές και ανάπτυξη για την περιοχή.

“Θα κάνουμε ότι είναι πιο συμφέρον για το λιμάνι του Βόλου, για τις θέσεις εργασίας, για τις επενδύσεις και δημιουργία νέων θέων εργασίας. Ένα αισιόδοξο σενάριο είναι να γίνει η πρόκληση ενδιαφέροντος στα τέλη του 2020. Τότε και με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει θα δούμε ακριβώς τις νέες θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις που θα γίνουν και όλα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.
Μάλιστα σχολίασε πως ” Δεν λέμε ότι ο Βόλος θα γίνει ένας νέος Πειραιάς. Έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Πάντως μεγαλύτερες από τις σημερινές. Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και τι επενδύσεις θα γίνουν θα προκύψουν από τη σύμβαση παραχώρησης”.
Ο κ. Μπουκώρος ανέφερε πως υπάρχει εκφρασμένο ενδιαφέρον για το λιμάνι από αμερικανική εταιρεία σε συνεργασία με την ελληνική Goldair, όμως μπορεί να υπάρξει κι άλλο ενδιαφέρον από άλλους επενδυτές.
Τέλος, μιλώντας και για τη χθεσινή συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών Μαγνησίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως όλοι οι βουλευτές είπαν στον Υπουργό πως δεν θα ανεχτούν καμία καθυστέρηση στην αξιοποίηση του λιμανιού του Βόλου.
“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε από την κυβέρνηση και από κανέναν άλλο, τη συνεχόμενη υποβάθμιση και την εκτός χάρτη συμπεριφορά του λιμανιού του Βόλου. Πρέπει να φέρει και να δώσει δουλειές στον κόσμο. Δεν θα ανεχτούμε άλλη καθυστέρηση. Είναι οικονομικός πνεύμονας όλης της Θεσσαλίας”, κατέληξε ο Βουλευτής Μαγνησίας.

Όλη η συνέντευξη του κ. Μπουκώρου στο Ράδιο ΕΝΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.