Χρ. Μπουκώρος: «Τρόμαξα με την κατάσταση του κ. Γραμμένου- Αντικοινωνικά αυτά τα φαινόμενα»

Καταδίκη του περιστατικού χειροδικίας εντός της βουλής από τον Βουλευτή Μαγνησίας

Λίγα δευτερόλεπτα χώρισαν τον Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστο Μπουκώρο από το περιστατικό χειροδικίας του κ. Φλώρου προς τον κ. Γραμμένο χθες εντός της Βουλής, με τον κ. Μπουκώρο να αντικρίζει τον κ. Γραμμένο χτυπημένο. Ο ίδιος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για το περιστατικό και καταδίκασε τη βία απ’ όπου αυτή κι αν προέρχεται. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Θεσσαλία και τα έργα που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, αλλά και στα προβλήματα που ακόμη ταλανίζουν τη Μαγνησία, όπως αυτό του βυθού του λιμανιού του Βόλου με τον ίδιο να σημειώνει ότι το αισιόδοξο σενάριο θέλει το λιμάνι να μπορεί να λειτουργεί όπως πριν τις καταστροφές, από το καλοκαίρι του 2025.

 

Τρόμαξα όταν είδα τον κ. Γραμμένο

«Μόλις βγήκα από την Ολομέλεια είδα τον άνθρωπο στο πάτωμα ήταν λίγα δευτερόλεπτα μετά το περιστατικό. Είδα την κατάσταση του προσώπου του κ. Γραμμένου και πραγματικά τρόμαξα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος και σχολίασε τα περιστατικά βίας, λέγοντας πως είναι και ένα αντικοινωνικό φαινόμενο.

«Δεν φτάνουν σε αυτό το σημείο όλοι ο άνθρωποι, φτάνουν οι άνθρωποι που εμφορούνται από τέτοιες ιδέες . Όσοι θεωρούν ότι η λύση είναι η χειροδικία και το ξύλο στις όποιες πολιτικές ή άλλες διαφορές νομίζω ότι είναι εκτός πλαισίου λειτουργίας και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της κοινωνίας. Αυτά είναι και αντικοινωνικά φαινόμενα», τόνισε. Μάλιστα με αφορμή και την ειδική συνεδρίαση αύριο στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου μετά την επίθεση Ζαχείλα στον Κ. Γαργάλα για τη συζήτηση των φαινομένων βίας, ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως «αυτά τα ζητήματα απ’ όποιον κι αν προέρχονται, όποιον κι αν πλήττουν είναι απολύτως καταδικαστέα για μένα. Δεν κάνω καμία εξαίρεση ούτε σε κομματική παράταξη, ούτε σε δημοτική, ούτε σε πρόσωπα. Δεν έχει εξαίρεση αυτή η άποψη».

 

Απίστευτα ποσά για τις αποκαταστάσεις σε Μαγνησία και Θεσσαλία

Ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στις αποκαταστάσεις και τα έργα που θα ξεκινήσει η δημοπράτησή τους μέσα στο καλοκαίρι, όπως εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς προ ημερών από το Μουζάκι.

Ο ίδιος σημείωσε πως θα ήθελε προφανώς τα μόνιμα έργα να είχαν ξεκινήσει ακόμη και από τα Χριστούγεννα, δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει πως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, μελέτες, δημοπρατήσεις και να ακολουθηθούν όλα κατά γράμμα καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά κονδύλια, που ένα λάθος ή παράλειψη μπορεί να επιφέρει μεγάλα πρόστιμα.

Ο Βουλευτής ανέφερε ότι χθες ο  κ. Σταϊκούρας με την παρέμβασή του δήλωσε ότι ο Μουτζούρης από τη Μ. Δευτέρα ξεκινάει τα δρομολόγιά του και θα δοθούν επιπλέον 2,4 εκ ευρώ εντός του καλοκαιριού για να δημοπρατηθούν έργα για τη βελτίωση της γραμμής και την αύξηση της ανθεκτικότητάς της.

Μίλησε όμως και για τις σιδηροδρομικές αποκαταστάσεις τονίζοντας ότι «175 εκ μαζί με τα 42εκ που είχε ξεκινήσει να υλοποιείται το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας θα δημοπρατηθούν μόνο για τη γραμμή Βόλου- Λάρισας. Απίστευτο ποσό για μια γραμμή ηλεκτροκινούμενη, σύγχρονη, που θα αποκαταστήσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου και θα καταστήσει τον σιδηρόδρομο εναλλακτικό μέσο για τη Μαγνησία που είχε απαξιωθεί και εγκαταλειφθεί τις τελευταίες δεκαετίες».

Χαρακτήρισε ως μεγάλο στοίχημα την προσβασιμότητα στο οδικό δίκτυο και του πιο απομακρυσμένου χωριού και σχολίασε πως το κονδύλι του 1,4 δις ευρώ για οδικά, σιδηροδρομικά έργα και για τα σχολεία είναι ένα απίστευτο ποσό που ανέρχεται στα χρήματα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για 14 χρόνια.

Μάλιστα, ο κ. Μπουκώρος θα συζητούσε την εικόνα που επικρατεί στη Θεσσαλία, τα έργα και τον σχεδιασμό με τους συνάδελφούς του Βουλευτές και τον πρωθυπουργό σήμερα σε συνάντηση στο Μαξίμου.

Αισιόδοξο το σενάριο να λειτουργήσει το λιμάνι το καλοκαίρι του 2025

Ο Βουλευτής Μαγνησίας αναφέρθηκε όμως και στο λιμάνι του Βόλου, που μετά τις πλημμύρες είδε τον βυθό του να αυξάνεται ως προς το ύψος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να …δέσουν μεγάλα κρουαζιερόπλοια και θα ακυρώνουν το ένα μετά το άλλο.

«Το να χάνεται έστω κι ένα κρουαζιερόπλοιο είναι θέμα. Είναι ένα δύσκολο τεχνικό έργο, εάν προλάβουμε να είναι το λιμάνι στην πρότερη κατάσταση το καλοκαίρι του 2025 θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πολύ φοβάμαι ότι θα πάει πιο πίσω. Ας ελπίσουμε ότι το στοίχημα θα κερδηθεί και το καλοκαίρι του 25 θα είναι έτοιμο το λιμάνι να δεχτεί τα κρουαζιερόπλοια που δεχόταν πριν την καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας για την πορεία της αποκατάστασης του λιμανιού.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό

Στο μεταξύ, ο κ. Μπουκώρος, σχολίασε και τις αντιδράσεις γύρω από τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας καθώς στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή στην οποία και προεδρεύει συζητήθηκε το εν λόγω θέμα.

Υπογράμμισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται μακριά από μικροσυμφέροντα, μικροτοπικισμούς και σημείωσε ότι είναι αναγκαία μία ενοποίηση των φορέων, επισημαίνοντας ότι ο Οργανισμός θα διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των υδάτων.

«Χρειάζεται μία πιο ορθολογική διαχείριση, η οποία θα φροντίζει για την επάρκεια και θα περιορίζει τη σπατάλη του νερού», τόνισε.

Δόθηκε διαφορετική σημασία στη δήλωση Φλέσσα

Τέλος, ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στη δήλωση της υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ κ. Βίκυς Φλέσσα για το δυστύχημα των Τεμπών πως όλοι μαζί σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά. Ο Βουλευτής σημείωσε πως δόθηκε διαφορετική σημασία στη δήλωση αυτή λέγοντας ότι είναι μια προσέγγιση που λέει ότι έχουμε ευθύνες ως κοινωνία.

«Ούτε την υιοθετώ, ούτε τη απορρίπτω. Δόθηκε σημασία διαφορετική σε σχέση με αυτό που η ίδια διατύπωσε. Μίλησε για τις συνολικές ευθύνες. Έχουμε ευθύνες ως κοινωνία για την πορεία μας. Βεβαίως η πολιτική τάξη και οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη γιατί κυβερνάνε αλλά και η αδιαφορία η δική μας, της κοινωνίας, των πολιτών ή όταν περιμένουμε το γεγονός για να διαμαρτυρηθούμε ενώ το βλέπουμε ότι θα έρθει αλλά δεν αντιδρούμε γιατί δεν μας αφορά προσωπικά, ενδεχομένως είναι κι αυτό μια ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.