Χρήστης ναρκωτικών και δράστης ξυλοδαρμού ΑμεΑ ένας 19χρονος Βολιώτης

Δικάζεται εντός της εβδομάδας στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων για έξι κλοπές

Γνωστός στις αρχές είναι ένας 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο στον Βόλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για έξι κλοπές, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ως κατηγορούμενη μια 19χρονη γυναίκα, συνεργός του δράστη, σε τέσσερις εκ των προαναφερόμενων περιπτώσεων κλοπής.

Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος για τις κλοπές, ενώ κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος ΑμεΑ σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με έναν άλλον κατηγορούμενο και θα δικαστεί την Πέμπτη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός υποστηρίζει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και ζητάει να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο 19χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, διέρρηξε την κεντρική θύρα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ) ιδιοκτησίας 41χρονου και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 30 €, καθώς και ένα χαρτονόμισμα άλλης χώρας.

Στη συνέχεια, ο δράστης αποχώρησε, ωστόσο έγινε αντιληπτός και έπειτα από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, από κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις με την 19χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από 26-11-2022 έως 2-12-2022 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξαν τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις:
Στις 26-11-2022, κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ζαχαροπλαστείο) ιδιοκτησίας 56χρονης αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 100 €, στις 2-12-2022, τρεις απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και συγκεκριμένα σε κάβα ποτών ιδιοκτησίας 51χρονου, σε κατάστημα εμπορίας λευκών ειδών ιδιοκτησίας 51χρονου και σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων ιδιοκτησίας 42χρονου, ενώ στις 2-12-2022, ο δράστης αφαίρεσε από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο) ιδιοκτησίας 35χρονου, το χρηματικό ποσό των 80 €.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τα αφαιρεθέντα στην κλοπή του καφέ μπαρ, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, η οποία αφαιρέθηκε την 28/29-11-2022 από σημείο της πόλης και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.