Χρήστος Κίττας από τον Βόλο: Στόχος η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών στις 29 Ιουνίου

Επεσήμανε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας σε εκδήλωση της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

Σχεδόν 220 ήταν οι απόφοιτοι σπουδαστές των Προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ στον Βόλο που έλαβαν σήμερα τα πτυχία τους στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος. Παρών στην εκδήλωση και ο Υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας κ. Χρήστος Κίττας, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως στόχος του Υπουργείου είναι να γίνει η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων στις 29 Ιουνίου.

Πλημμύρισε από κόσμο η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης που διεξάγεται η τελετή απονομής των πτυχίων των αποφοίτων των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου. Ειδικότερα, 204 ήταν οι απόφοιτοι του ΕΠΠΑΙΚ και 15 του ΠΕΣΥΠ.

“Τα προγράμματα τους παρέχουν τα δικαιώματα να διδάξουν στην δημόσια εκπαίδευση επί ίσης όροις με τους υπόλοιπους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς. Το πτυχίο αυτό είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την πρόσληψή τους στην δημόσια εκπαίδευση. Η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου είναι το πιο δημοφιλές παράρτημα σε όλη την Ελλάδα και οι αιτήσεις που ικανοποιήθηκαν για φέτος ήταν 240 από τις 750 που πραγματοποιήθηκαν”, επεσήμανε ο Συντονιστής Προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Στην μεγάλη αυτή τελετή αποφοίτησης παρών ήταν και ο Υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας κ. Χρήστος Κίττας που ευχήθηκε στους απόφοιτους να τους φανούν χρήσιμα τα εφόδια που πήραν σε ό,τι επιδιώξουν στη ζωή τους. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων τονίζοντας πως όλα κύλησαν ομαλά και πως στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν γνωστές οι βαθμολογίες στις 29 Ιουνίου. Ο κ. Κίττας μίλησε όμως και για το εάν έχει βλέψεις ενασχόλησης με την πολιτική ξεκαθαρίζοντας πως είναι ταγμένος στην Ιατρική και στην προσφορά του στον άνθρωπο.

Δεν έχω καμία βλέψη να συνεχίσω στην πολιτική από κανένα άλλο πόστο. Ευτυχώς, παρά την κάποια ηλικία μου συνεχίζω να προσφέρω στην Ιατρική, δουλεύω και το να προσφέρεις στον άνθρωπο για 60 χρόνια και να κάνεις καλό έστω και σε έναν και στο περιβάλλον του νομίζω ότι μετρά περισσότερο. Δεν έχω καμία βλέψη, δεν είχα ποτέ, αν και έκανα δύο φορές υπηρεσιακός Υπουργός” επεσήμανε ο ίδιος.

Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει και την πορεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες και ιδρυτές της Ιατρικής Σχολής του τοπικού Ιδρύματος, λέγοντας πως συνεχίζει να παρακολουθεί την πορεία του ΠΘ και τη χαρακτήρισε ως εξαιρετική. Ο κ. Κίττας αν και Λαρισαίος δεν έκρυψε τους πολύ στενούς δεσμούς του με τον Βόλο και τη Μαγνησία, καθώς από το 1976 το οικογενειακό του σπίτι, εκεί που έζησαν και οι γονείς του βρίσκεται στις Μηλιές.

Στην εκδήλωση αποφοίτησης βρέθηκε όμως και ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητής κ. Σπύρος Πανέτσος ανακοινώνοντας και την αύξηση των θέσεων για την ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου για την περίοδο 2023-2024 σε 320 θέσεις, 80 δηλαδή παραπάνω από όσες είχε.

Το παράρτημα του Βόλου εξελίσσεται σε ένα πολύ δυναμικό παράρτημα. Υπάρχουν οι υποδομές, το έμψυχο δυναμικό και πάρα πολλοί υποψήφιοι. Το ενδιαφέρον των σπουδαστών υπάρχει και είναι έντονο γιατί το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ είναι προσόν διορισμού. Έγιναν 25.000 διορισμοί και αποτέλεσε ένα κίνητρο για να πάρουν καλύτερη θέση στην επετηρίδα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ενώ συμμετείχε το Σύνολο Βυζαντινού χορού του Μουσικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνο τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Ευάγγελο Παυλίδη και το Μουσικό Σύνολο παραδοσιακής μουσικής με υπεύθυνο τον κ. Κωνσταντίνο Γεδίκη.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.