Χρήστος Μπουκώρος για την αέρια ρύπανση: «Δεν γίναμε παχύδερμα- Να ακουστεί λόγος καθαρός»

Υπέρμαχος της εγκατάστασης δικτύου μετρητών ο Βουλευτής της Ν.Δ

Την εγκατάσταση δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης πρότεινε ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, στην ημερίδα για την αέρια ρύπανση στο ΤΕΕ Μαγνησίας, λέγοντας ότι την υποστηρίζει με πάθος και πως αυτό θα πρέπει να είναι αίτημα της πόλης. Μίλησε για τις κινήσεις που έχει κάνει ο ίδιος για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος και στο τέλος εξέφρασε την αντίδρασή του σε σχόλια για τη στάση των βουλευτών απέναντι στο θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κι εμείς έχουμε τις ανάλογες ευαισθησίες και τα δικά μας παιδιά ζουν σ’ αυτή την πόλη και δεν γίναμε παχύδερμα ξαφνικά».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Μπουκώρος για τη συμμετοχή στην ημερίδα των επιστημονικών φορέων του κοινού και των επιστημόνων και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία.
Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει προβλημα αέριας ρύπανσης, όπως σε όλο τον κόσμο λέγοντα πως «Στο Βόλο δεν έχω καταλάβει εάν υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από άλλες πόλεις. Εάν το ανάγλυφο της πόλης του Βόλου ευνοεί τη συσσώρευση ρύπων, εάν η μορφολογία και κλιματικές συνθήκες οδηγούν στην επιβάρυνση, τον εγκλωβισμό ρύπων κτλ.».
Υπεραμύνθηκε της εγκατάστασης δικτύου σταθμών αέριας ρύπανσης λέγοντας πως ήδη έχει κάνει δύο συναντήσεις με τον αρμόδιο Γεν. Γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Αραβώση και τον κ. Γεράσιμο Θωμά και είπε πως είναι με το μέρος της απαίτησης αυτής. Σημείωσε πως μπορούν να εξευρεθούν χρήματα και να ενισχυθεί η Περιφέρεια για το πρόγραμμα αυτό, είπε πως δεν ήξερε ότι υπήρχαν τόσες έρευνες και μελέτες, υποστηρίζοντας πως «Υπάρχουν μελέτες και μετρήσεις χωρίς κοινή συνισταμένη» και τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συνένωση προσπαθειών κάτω από την ομπρέλα ενός φορέα.
«Θα ήμουν χαρούμενος εάν υπάρχει κοινή συνισταμένη, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσες μελέτες. Δεν υπάρχει ένας φορέας. Καλώς αντιδρούν οι πολίτες, είναι σεβαστοί οι φόβοι. Πρέπει να καταλήξουμε στην πλήρη περιγραφή του προβλήματος, στις πηγές, στην αντιμετώπιση. Κάλεσα να συνενώσουμε τις προσπάθειες. Δεν πάω να το υποβαθμίσω ούτε να το διογκώσω. Υπάρχει πρόβλημα και μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως κατάλαβα από τους επιστήμονες, αρκεί να συνενώσουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ομπρέλα ενός φορέα. Ποιος φορέας θα το υλοποιήσει; Πιστεύω η Περιφέρεια. Αν αρχίσουν οι διαφωνίες ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ ή από το ΠΔΕ, τότε πραγματικά νομίζω ότι εκεί αρχίζει το πρόβλημα συνεννόησης», σημείωσε ο κ. Μπουκώρος, αναφορικά με το δίκτυο μετρητών αλλά και τον φορέα που θα εποπτεύει το ζήτημα της αέριας ρύπανσης.
Εμφανής ήταν η αντίδρασή του στο τέλος της τοποθέτησής του σε διάφορα σχόλια για τις κινήσεις των βουλευτών στο θέμα, λέγοντας «Για όλους εμάς που ακούμε στα ραδιόφωνα που είναι οι Βουλευτές, που κοιμούνται οι Βουλευτές, που …βοσκάνε οι βουλευτές και μύρια όσα, θέλω να σας πω ότι κι εμείς έχουμε τις ανάλογες ευαισθησίες και τα δικά μας παιδιά ζουν σ’ αυτή την πόλη και δεν γίναμε παχύδερμα ξαφνικά. Κι αυτό που κατάλαβα είναι ότι στο ζήτημα της αέριας ρύπανσης δεν υπάρχουν ούτε εύκολες αλήθειες, ούτε αθώα ψέματα, αλλά σ’ αυτή την πόλη υπάρχουν κραυγές και ψίθυροι και κάποια στιγμή πρέπει να ακουστεί λόγος καθαρός. Για να δούμε τι θα κάνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.