Χρήστος Βενέτης: «Δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά, είμαι ελεύθερος»

Τεχνολογική αναβάθμιση, αύξηση συμμετοχής και περισσότερη δημοκρατία οι στόχοι που θέτει

Στο Ράδιο ΕΝΑ μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Ιατρική Αναγέννηση», που διεκδικεί την ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Χρήστος Βενέτης, θέτοντας τους στόχους του για το αύριο του Συλλόγου, που επικεντρώνονται στην τεχνολογική αναβάθμιση, την αύξηση της συμμετοχής και σε περισσότερη δημοκρατία. Ο κ. Βενέτης δε, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα περί κομματικής στήριξης, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά, είμαι ελεύθερος».
Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους πήρε την απόφαση να κατέλθει με δεύτερο ψηφοδέλτιο, στο οποίο είναι επικεφαλής, ο κ. Βενέτης μίλησε για την επιστημονική του εμπειρία και την πρόθεσή του να αλλάξει τα δεδομένα στον ΙΣΜ.

«Έχω την εμπειρία και τη νοσοκομειακή, πέρα από τα χρόνια της ειδικότητας έφτασα μέχρι Επιμελητής Α στο ΕΣΥ, και το υπηρέτησα ως ειδικός για εννέα χρόνια και είμαι για περίπου 15 χρόνια ιδιώτης. Έτσι ξέρω τα προβλήματα του κλάδου και από το Νοσοκομείο και ως ιδιώτης. Θεωρώ ότι έχω να προσφέρω, είμαι σε μια ώριμη ηλικία, δεν έχω ανάγκες ανάδειξης στο επάγγελμά μου, έχω δείξει την πορεία μου και παραφράζοντας τον Καζαντζάκη «δεν φοβάμαι τίποτα, ελπίζω σε πολλά, είμαι ελεύθερος». Δεν έχω εξαρτήσεις από ανθρώπους που μπορεί να παρέμβουν στην καριέρα κάποιου, που μπορεί να πιέσουν πολιτικά και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω ανεξάρτητα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενέτης μίλησε όμως και για την θητεία του κ. Τσάμη, λέγοντας πως δεν τη θεωρεί αποτυχημένη και σημείωσε ότι κάθε πρόεδρος στον ΙΣΜ έχει προσφέρει, καθώς δεν υπάρχει καμία αντιμισθία, ενώ ταυτόχρονα ξοδεύει πολύ από τον χρόνο του και την ψυχική του ηρεμία για να γεφυρώσει διαφορές μεταξύ των ιατρών και διεκδικήσεις που πολλές φορές είναι αντικρουόμενες, καθώς άλλα συμφέροντα υπάρχουν στους νοσοκομειακούς και άλλα στους ιδιώτες γιατρούς.
Από την πλευρά του ο ίδιος επιδιώκει ο ΙΣΜ να εντάξει την τεχνολογία στις διαδικασίες του, να αυξήσει τη συμμετοχή και να βελτιώσει την άμεση δημοκρατία. Σημείωσε δε πως ήδη οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διεξάγονται ηλεκτρονικά από το 2018 και στον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισα από φέτος.
«Είμαι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας, θα πρέπει να είμαστε πιο συμμετοχικοί και πιο άμεσοι. Δεν είναι ευθύνη βέβαια του κ. Τσάμη για τη συμμετοχή, εμείς θα το κάνουμε πιο ελκυστικό και πιο εύκολο. Θέλουμε εκλογές διαδικτυακές μέσω κινητού, διαδικτυακές συνελεύσεις για να ακούγονται όλες οι απόψεις και να καταγράφονται. Πιστεύω αυτό θα βελτιώσει την άμεση δημοκρατία, που είναι υπέρμαχός της. Καλό είναι να συμμετέχουν περισσότεροι. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τον Σύλλογο στα θέματα τεχνολογίας, στις συμμετοχικές διαδικασίες και στην άμεση δημοκρατία με πιο άμεσες εκλογές», επεσήμανε ο κ. Βενέτης, σχολιάζοντας πως για τα ιατρικά θέματα που αφορούν στο σύνολο των ιατρών επιδιώκει δυναμική παρουσία του ΙΣΜ και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Μάλιστα, έθεσε για ακόμη μια φορά το θέμα της ρύπανσης και σημείωσε πως δεν επιθυμεί να απαξιώσει την προηγούμενη διοίκηση του ΙΣΜ, όμως διεκδικεί τις εκλογές για να γίνουν κι άλλα πράγματα.

«Δεν θέλω να απαξιώσω την διοίκηση, αλλά γι’ αυτό άλλωστε διεκδικώ και τις εκλογές. Εάν πίστευα ότι τα έκανε όλα τέλεια ο ΙΣΜ δεν θα διεκδικούσα. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες και δεν εκτελεί εξουσία , ούτε καν μπορείς να πεις ποιος ρυπαίνει. Εσύ πρέπει να αποδείξεις τη ρύπανση ότι υπάρχει. Δυστυχώς δεν έχει αποδειχθεί. Όμως έχουμε σχέδιο και γι’ αυτό», επεσήμανε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως όταν μπαίνεις σε έναν αγώνα φιλοδοξείς ότι θα κερδίσεις.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αλλαγή και στην πρόοδο σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «εάν δεν αλλάζουμε, δεν θα έρθει πρόοδος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.