Δ. Εσερίδης: «Δεν θέλω στήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα…»

Σε σωστό δρόμο ο Δήμος Αλμυρού, είπε ο δήμαρχος που επιτέθηκε κατά του Β. Χατζηκυριάκου

Άναψε η «μάχη» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Αλμυρού και, μετά τον πρώην δήμαρχο Β. Χατζηκυριάκο, που δήλωσε «παρών», ο δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης, αν και δήλωσε ότι είναι νωρίς ακόμη για να αποφασίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και τόνισε ότι ο Δήμος, μπήκε στο σωστό δρόμο, έχει ταμειακά αποθέματα και προχωράει με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Ο δήμαρχος μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και επιτέθηκε κατά του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη «συνταγή» του για ανάπτυξη και αύξηση το εισοδήματος, κατηγορώντας τον, ότι έκανε προφορικές συμφωνίες για «αεροέργα» και εκκρεμούν δεκάδες δικαστικές διαμάχες.
Ο κ. Εσερίδης είπε ότι απολαμβάνει τη στήριξη των πολιτών εδώ και 40 χρόνια, καθώς έχει συμμετάσχει στο συνδικαλισμό (πρόεδρος Σωματείου, εκπρόσωπος στη ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αλμυρού) και στην Αυτοδιοίκηση (πρόεδρος της Κοινότητας Ευξεινούπολης, δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος) 19 φορές, που εκλέχτηκε πρώτος, κάτι που είπε ότι σημαίνει, πως έχει την κοινωνική αποδοχή και ανθρώπους που πιστεύουν στο πρόσωπό του και θεωρούν ότι πρέπει να βρίσκεται στη θέση του δημάρχου.
Σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη, η εκλογική διαδικασία είναι ένας πολιτικός πλουραλισμός και πρέπει να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, ωστόσο, αυτό που είναι απογοητευτικό για τον Ελληνικό λαό είναι ότι δεν συμμετέχουν νέα παιδιά, σε θέματα και αξιώματα αιρετών.

«Φιλοδοξίες και μισαλλοδοξίες δεν αρκούν»

«Το θέμα είναι ότι η νέα γενιά θα πρέπει να εξετάζει και να βλέπει, μέχρι που φτάνουν τα πόδια της, καθώς φιλοδοξίες και μισαλλοδοξίες δεν αρκούν για να πει κάποιος ότι κατεβαίνει στις εκλογές. Η εκλογική διαδικασία σήμερα προϋποθέτει εμπειρία, ήθος και ανιδιοτελή προσφορά, ενώ αυτά τα προσόντα είναι αυτά που προβάλει ο κάθε υποψήφιος στην κοινωνία, που θα κρίνει», δήλωσε ο κ. Εσερίδης.
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει καμία στήριξη από κανένα πολιτικό κόμμα, διότι το θέμα δεν είναι να ψηφίσουν για δήμαρχο κάποιον κομματικά, ούτε πολιτικά, αλλά ούτε γιατί επιδιώκουν κάτι καλό. «Η αποδοχή ενός πολιτικού σήμερα, δεν είναι η ψήφος, αλλά το χαμόγελο, η χειραψία, το χτύπημα στην πλάτη», τόνισε.
Ο ίδιος είπε, ότι πριν από πέντε χρόνια, πήρε την απόφαση να κατέβει για δήμαρχος 42 μέρες πριν τις εκλογές και σήμερα, που οι εκλογές θα γίνουν σε οκτώ μήνες, υπάρχει χρόνος, για συζητήσεις με την ομάδα του και να αποφασίσει.
«Δεν θα ακολουθήσω τη συνταγή του»
Σχετικά με την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, που μίλησε για ανάπτυξη και για παραγωγή εισοδήματος στην περιοχή, ο Δημ. Εσερίδης είπε ότι την πολιτική που εφάρμοσε ο πρώην δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια και ήταν πολύ καλά τα οικονομικά του κόσμου και του Δήμου, δεν πρόκειται να την ακολουθήσει ο ίδιος…
«Όταν ένας Δήμος που δεν μπορούσε να αγοράσει ένα μπουκάλι γάλα γιατί δεν έδιναν τα καταστήματα για τον Παιδικό Σταθμό, δεν μπορεί ένας πρώην δήμαρχος να λέει αερολογίες, ούτε να πληρώνει αιρετούς, όποιους ήθελε και άλλους όχι, ούτε να εκκρεμούν δεκάδες δικαστήρια και αγωγές για «αεροέργα» με προφορική συμφωνία δημάρχου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σωστή τροχιά

Ο κ. Εσερίδης δήλωσε ότι ο δήμαρχος μπήκε σε μια σωστή τροχιά, «ούτε κολλητούς έχουμε για να παραλαμβάνουμε τιμολόγια και να υπογράφουμε «ο παραλαβών δήμαρχος Αλμυρού», καθώς υπάρχει επιτροπή παραλαβής. Ο καθένας να μαζέψει τα πόδια του και το στόμα του και να μιλάει όταν μπορεί, όταν πρέπει και όταν θέλει να πει κάτι». Ο δήμαρχος είπε, ότι η Δημοτική Αρχή έβαλε τον πήχη μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια της, πρώτα προβάλλει το ήθος και αν ο καθένας κάνει οτιδήποτε είναι εκτεθειμένος και δεν έχει καμία υποστήριξη από κανέναν, ενώ θα μιλήσει στον κόσμο με την αλήθεια αν είναι να κάνει συγκεκριμένα πράγματα.
Σύμφωνα με τον κ. Εσερίδη, ο Δήμος έχει μπει σε σωστό δρόμο, με απόθεμα στο ταμείο, οι πληρωμές γίνονται άμεσα, ενώ οι επιχειρηματίες θέλουν πλέον να συνεργαστούν με το Δήμο.
Αύξηση εσόδων και βιοτικού επιπέδου
Ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, θα είναι η αύξηση των εσόδων και του βιοτικού επιπέδου των αγροτών, καθώς από το έργο της λιμνοδεξαμενής θα γίνουν αρδεύσιμες εκτάσεις 10.000 στρ. Όπως είπε, το έργο, θα είναι προς όφελος των πολιτών και είναι επιτυχία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού που απαίτησε να γίνει το έργο.
Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, είπε ότι ξεκινούν τα καταδυτικά πάρκα (σε τρία ναυάγια – ενάλιες αρχαιότητες στον Τηλέγραφο, στον Γλάρο και στην Κύκηνθο), με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήδη η περιοχή χαρτογραφήθηκε από τους εταίρους του προγράμματος από την Κροατία, την Κύπρο, την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ στην περιοχή θα υπάρχει μεγάλη τουριστική προσέλκυση επισκεπτών μεγάλου επιπέδου.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι τα ναυάγια, είναι πλοίων με αμφορείς αρχαιοελληνικά, του 5ου αιώνα και της Βυζαντινής εποχής.

«Μελέτη σύνδεσης Νηές με Πτελεό»

Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος δήλωσε ότι είχε συνάντηση και ετοιμάστηκε η μελέτη σύνδεσης της περιοχής Νηές με τον Πτελεό, μέσω ενός παραλιακού δρόμου, με ωραία διαδρομή και θέα το Τρικέρι, την Εύβοια και στη Σκιάθο. Όπως είπε, ο δρόμος αυτός είχε διανοιγεί παλιά με μηχανήματα του Στρατού, σήμερα είναι προσβάσιμος, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 2 εκ. €, μίλησε με τον υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτση, στον κατεύθυνση αυτή βοηθάει και η υφυπουργός Εσωτερικών κα Χρυσοβελώνη και απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να ενταχθεί και να ξεκινήσει.

«Σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο
της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας»

Την περίοδο αυτή, με χρήματα του Δήμου, γίνεται ασφαλτόστρωση του δρόμου Λουτρό – Πηγάδι, κάτι που ο δήμαρχος χαρακτήρισε τουριστική παρέμβαση και αξιοποίηση των περιβολιών που υπάρχουν στην περιοχή. Επίσης με χρήματα του Δήμου, δημοπρατείται η λεγόμενη λαϊκή αφορά, που στην ουσία είναι εκθεσιακό κέντρο, που θα είναι στεγασμένος χώρος, όπου κάθε Παρασκευή θα γίνεται λαϊκή αγορά, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους αγρότες και κτηνοτρόφους με μηχανήματα και εξοπλισμό, με προϊόντα της περιοχής που θα μπορέσουν να πωληθούν. «Θα είναι ένα σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, που είναι ένα όραμα που ξεκινάει», δήλωσε ο κ. Εσερίδης.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι η Δ.Α. ξεκινάει, δίνοντας άλλη διάσταση στο δάσος Κουρί, με ένα κτίριο που θα γίνει με κορμούς δένδρων αξίας 250.000 € που χρηματοδοτεί ο Δήμος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εκθετήριο και εκθεσιακό κέντρο.
Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει ένα τεχνικό πρόγραμμα, που υλοποιείται σε ποσοστό 70-80 %, με κυριότερα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης αμιαντοσωλήνων στην Ευξεινούπολη και στον Αλμυρό, αλλά και έργα όπως επισκευές δημοτικών κτιρίων, έργα πυροπροστασίας, αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στα χωριά που έχουν ελαιοπερίβολα και κτηνοτροφία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.