Δ. Καναβιτσά: «Δεν ξέρω αν τα καταφέρουν αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις της εστίασης»

Ευελπιστεί σε μια νέα και αισιόδοξη χρονιά, χωρίς την πανδημία η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ

Για μια δύσκολη χρόνια έκανε λόγο η κ. Δωροθέα Καναβιτσά, η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για όλους, ενώ μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή αναφέρθηκε και στα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από σήμερα, χαρακτηρίζοντάς τα ως πλήγμα για την εστίαση. Μεταξύ άλλων και ενόψει της νέας χρονιάς ελπίζει σε ένα καλύτερο 2022, χωρίς την πανδημία και με αισιοδοξία.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά» δηλώνει η κ. Καναβιτσά σχετικά με τον απολογισμό της χρόνιας, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει την υπάρχουσα κατάσταση με άτυπο πόλεμο κατά τη διάρκεια του οποίου υπάρχουν οικονομικές συνέπειες, αλλά και απώλειες συνανθρώπων μας.

«Θα πρέπει να γίνουν κάθετες ρυθμίσεις»

Ταυτόχρονα, ως πλήγμα στην εστίαση χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που τέθηκαν χθες από την Κυβέρνηση ύστερα από τις προτροπές και τις εισηγήσεις των ειδικών. «Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά οι επιχειρήσεις της εστίασης. Κάποιοι δεν τα έχουν ήδη καταφέρει», δηλώνει αφοπλιστικά η κ. Καναβιτσά για να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να γίνουν κάθετες ρυθμίσεις για τη σωτηρία τους, όπως η ρύθμιση των επιστρεπτέων προκαταβολών ή η διαγραφή κάποιων χρεών, τα οποία δημιουργήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού.
Σημειώνει δε ότι δεν είναι μόνο ο κλάδος της εστίασης που ήρθε αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πανδημίας, και συνεχίζει να έρχεται, αλλά είναι κι άλλοι κλάδοι, όπως οι γυμναστηριακοί χώροι και η εμπορική αγορά.

Αυξήσεις 100 % και 200% στους λογαριασμούς!

«Προβλέπεται ότι θα διανύσουμε έναν εξίσου δύσκολο χειμώνα. Έχουν αρχίσει να έρχονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι τεράστια δυσανάλογοι, με αυξήσεις 100 % και 200%», περιγράφει η κ. Καναβιτσά με τους καταναλωτές και τους πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι, όπως αναφέρει, με το κόστος διαβίωσής τους χωρίς να έχουν χρήματα να διαθέσουν οπουδήποτε αλλού και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.
Σχετικά με την προχθεσινή διοργάνωση της ΟΕΒΕΜ, όπου μοίρασαν δώρα στους πολίτες του Βόλου σε κεντρικούς δρόμους σχολίασε ότι «προσπαθήσαμε να κλείσουμε την δύσκολη χρονιά με μια αισιόδοξη κίνηση και με χαμόγελα. Πρέπει να στηρίξουμε την τοπική αγορά και οικονομία με όποιον τρόπο μπορούμε».

Ευχές για το 2022

«Ευελπιστούμε σε μια καλύτερη χρονιά και θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι», ευχήθηκε χαρακτηριστικά η κ. Καναβιτσά για την νέα χρονιά που έρχεται. Μάλιστα, αναφέρθηκε στη διαδικασία του εμβολιασμού και στην μετάλλαξη της Όμικρον, έχοντας την πεποίθηση ότι εφόσον νοσήσουν οι περισσότεροι, αλλά ελαφρά, θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης. «Ευελπιστούμε αυτός ο χειμώνας να είναι ο τελευταίος δύσκολος που περνάμε. Δεν σας κρύβω ότι κανένας δεν αντέχει άλλη πίεση είτε οικονομική είτε ψυχολογική. Εάν τελειώσουμε με την πανδημία και αισθανθούμε ασφαλείς, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε τη μάχη μας και σε άλλα επίπεδα με διαφορετικό σθένος», τονίζει η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.