Δ. Νασίκας: Να καταστεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό

Με φόντο τα έργα και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του 1821

Με πυρετώδεις ρυθμούς ο Δήμος Ρήγα Φεραίου οργανώνεται προκειμένου να καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Νασίκας τόνισε πως σκοπός των δράσεων και των καινοτόμων έργων που έχουν προταθεί στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” υπό την προεδρία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου είναι να καταστεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ως τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός.

Σε διαδικτυακή συνάντηση
με τον Πρωθυπουργό και τη Γιάννα

Στη χθεσινή διαδικτυακή συνάντηση του Πρωθυπουργού και των αρμόδιων Υπουργών με 35 Δημάρχους, που είχαν συναντηθεί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και θα συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλλιγενεσίας συμμετείχε και ο κ. Δημήτρης Νασίκας και είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συνομιλήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα των εορτασμών.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου τόνισε πως ήδη έχει καταρτιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα εκτείνονται σε όλο το 2021 και θα έχουν επίκεντρο τον Ρήγα Βελεστινλή αλλά και την Ελληνική Επανάσταση. Όλες οι εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος Νοεμβρίου.
“Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ένα κομβικό ρόλο στους εορτασμούς λόγω του κορυφαίου του Ελληνικού διαφωτισμού, του Ρήγα Βελεστινλή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας κι ευχήθηκε να κυλήσουν όλα ομαλά με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και να επανέλθει η καθημερινότητα με τον καλύτερό δυνατό τρόπο.

«Δημιουργείται μία εξωστρέφεια»

Ο κ. Νασίκας υπογράμμισε πως δημιουργείται μία εξωστρέφεια μέσω αυτής της μεγάλης προσπάθειας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και συμπλήρωσε πως ” υπάρχει μια ιστορική εκκρεμότητα του έθνους απέναντι στο Βελεστίνο και στον δήμο Ρήγα Φεραίου η οποία θα αποκατασταθεί μέσα στο 2021 , σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έχουμε πάρει, γιατί έχουμε λάβει υποσχέσεις για εμβληματικά κτήρια που θα λειτουργήσουν στο Βελεστίνο και θα γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή μας”.
Τόνισε πως ο Δήμος εκτός από την κορυφαία φυσιογνωμία του Ρήγα, προβάλει τις αρχαίες Φερές καθώς και την αναγεννημένη λίμνη Κάρλα. “Αυτό το τρίπτυχο προσπαθούμε ως δημοτική αρχή και με τη βοήθεια της πολιτείας και της κ. Αγγελοπούλου να αναδείξουμε και να αναδείξουμε ταυτόχρονα και την περιοχή μας ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πέρυσι 4000 επισκέπτες επισκέφτηκαν τα σημεία της περιοχής

Μάλιστα ανέφερε πως πέρυσι 4000 επισκέπτες επισκέφτηκαν τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, τη λίμνη, καθώς και το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου, ενώ στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι να δημιουργηθεί ένας παραλίμνιος Ξενώνας στη Λίμνη Κάρλα για τη φιλοξενία των επισκεπτών.
Σε ότι αφορά τις δράσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο κ. Νασίκας σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την Μητρόπολη Δημητριάδος και τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, που είναι μέλος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και η συνεργασία πολιτείας και Δήμου θα φέρουν μεγάλες και σημαντικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

«Χάρτα Επικοινωνίας» με όλο τον κόσμο

Να σημειωθεί πως εκτός από το πλέγμα των δράσεων και των εκδηλώσεων το πνεύμα της πολιτείας, όπως υπογράμμισε ο κ. Νασίκας είναι πως θα πρέπει να σηματοδοτηθεί το νέο έτος από καινοτόμες προτάσεις των Δήμων που να συνδέουν το 1821, το 2021 και το μέλλον, με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να έχει ήδη καταθέσει τρεις καινοτόμες προτάσεις στην Επιτροπή.
Τέλος, ο κ. Νασίκας μίλησε και για την προσπάθεια του Δήμου στην ενημέρωση των αποδήμων, επισημαίνοντας πως είναι σε εξέλιξη η «Χάρτα Επικοινωνίας» με όλο τον κόσμο, με τον Δήμο να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους σε όλα τα σημεία του πλανήτη, ενημερώνοντας για τα νέα της περιοχής και αναμένοντάς τους του χρόνου στις εκδηλώσεις με κεντρικό πρόσωπο τον Ρήγα Φεραίο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.