Δ. Πρεβεζάνος: Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για τον Τσουγκριά, αλλά επίσημα, κανείς…

Ποιοι οι ενδιαφερόμενοι, από τους Beatles και τον Ωνάση, μέχρι τον Σαββίδη σήμερα…

Επίσημο ενδιαφέρον για αγορά της νήσου «Τσουγκριάς», δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη, σε σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και όσα γράφτηκαν για το ενδιαφέρον του, αν και το νησί είναι ιδιωτικό και ανήκει σε κληρονόμους τριών οικογενειών, όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο δήμαρχος της Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Τσουγκριά ξεκινάει από την περίοδο του 1960, αρχικά με τον Αριστοτέλη Ωνάση, στη συνέχεια των Beatles και κάποιων άλλων. Το δε ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη, φέρεται να είναι το έκτο ή έβδομο στη σειρά, δήλωσε ο δήμαρχος.

«Όλοι προσέκρουαν στο γεγονός ότι το νησί είναι εξ αδιαιρέτου, δηλαδή ιδιωτικό, δεν ανήκει στο Δήμο και μόνο η Εκκλησία έχει έκταση 50 στρεμμάτων εκεί», είπε ο κ. Πρεβεζάνος, που εξήγησε ότι η Μεγάλη Τσουγκριά ανήκει στους κληρονόμους των οικογενειών Επιφανειάδη, Γουλανδρή και Πανόρα, ενώ υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης και δεν το αξιοποιούν.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος, όπως και η Εκκλησία δεν είχαν ενημέρωση για ενδιαφέρον αγοράς του νησιού εκ μέρους του Ελληνικής καταγωγής Ρώσου Επιχειρηματία.

Τακτικές πτήσεις από Λονδίνο

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό στο νησί φέτος και ο Δ. Πρεβεζάνος δήλωσε ότι για τέσσερις μήνες θα υπάρξει αεροπορική σύνδεση με τακτικές πτήσεις της Σκιάθου με το City του Λονδίνου με την British Airway, εκτός των άλλων πτήσεων από το Gatwick και το Louton, που αφορούν πτήσεις τσάρτερ και θα ανέλθουν σε 50-60 πτήσεις εβδομαδιαίως.

Οι πρώτες εσωτερικές πτήσεις της Aegean και της Sky Express προς Σκιάθο αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Μαρτίου, με καθημερινά δρομολόγια (σήμερα γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα), ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό ξεκινούν από το Πάσχα.

Επειδή του Πάσχα φέτος (16 Απριλίου) συμπίπτει με των καθολικών η κίνηση αναμένεται μεμονωμένη μέχρι τα μέσα Απριλίου και στη συνέχεια πιο μαζική όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.