Δ. Βόλου: «Σπέκουλα» και «λαϊκισμός» για την καύση

Έδωσε στη δημοσιότητα σελίδες μηνυτήριας αναφοράς, που αφορούν την ΑΓΕΤ

Τις πρώτες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής που έχουν κατατεθεί σύμφωνα με το δήμο Βόλου, κατά της ΑΓΕΤ, χωρίς να διακρίνονται ωστόσο άλλα χαρακτηριστικά για το ύψος της αποζημίωσης, αναφορικά με το θέμα της ρύπανσης, έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή. Τις φωτογραφίες, συνοδεύει επιστολή, με την οποία η δημοτική αρχή, επιτίθεται κατά όσων την κρίνουν αρνητικά, κάνοντας λόγο για «σπέκουλα» και «λαϊκισμό». Παράλληλα, ζητά από τους «ανησυχούντες», όπως τους χαρακτηρίζει, υπονοώντας προφανώς την «Επιτροπή Πολιτών κατά της Καύσης σκουπιδιών», που ζητούσε με επιμονή στοιχεία, «να υποδείξουν άλλον φορέα που προχώρησε σε ανάλογες ενέργειες».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επειδή όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών η σπέκουλα, κάθε είδους, και ο λαϊκισμός γύρω από το θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ φουντώνουν, με εξόφθαλμα κομματικά και ιδιοτελή κίνητρα, καλούμε κάθε επίδοξο “σωτήρα” της πόλης, από αυτούς που έχουν ευτελίσει και καταρρακώσει την ίδια την έννοια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης να μην μας εμπλέκουν σε αυτά τα άθλια αλισβερίσια.
Η Δημοτική μας Αρχή συμμορφώνεται πλήρως στις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες και στον εθνικό σχεδιασμό, όπως αυτές περιέχονται στην ισχύουσα Νομοθεσία, και φροντίζει με κάθε πρόσφορο, θεμιτό, τρόπο να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο. Για το λόγο αυτό ήδη έχει προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατά της ΑΓΕΤ, ενώ αναμένεται και η εκδίκαση σχετικής αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ενώ συνεχίζουμε τις οχλήσεις προς την Κυβέρνηση για να περιέλθει ο έλεγχος λειτουργίας της βιομηχανίας στην ευθύνη του Δήμου, με τροποποίηση της υπάρχουσας Νομοθεσίας, χωρίς πάντως να έχουμε τύχει κάποιας απάντησης μέχρι σήμερα..
Τονίζουμε με επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και υπερηφάνεια, ότι είμαστε ο μόνος πολιτικός ή κοινωνικός φορέας, που το αντιμετωπίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χωρίς κραυγές και έξαλλες συμπεριφορές ή υποκριτικές στάσεις και ζητούμε από όλους να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουμε αποδείξει με την καθημερινή μας δράση και παρουσία στην πόλη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι εμείς ήρθαμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε από αγάπη στην πόλη και τον συμπολίτη και όχι γιατί αναζητούμε οφίτσια ή καριέρες και έτσι θα συνεχίσουμε.
Η διαπλοκή κάθε είδους και οι εξωθεσμικές πρακτικές είναι μακριά από τη λειτουργία μας, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα σε όλους τους τομείς, πρωτίστως δε σε αυτούς της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.
Σημ. Επισυνάπτονται οι πρώτες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής που έχουν κατατεθεί. Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους ευαίσθητους ανησυχούντες να μας πει αν κάποιος άλλος επίσημος φορέας έχει προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες; Περιμένουμε με ενδιαφέρον…»