Διαχρονικός…ικέτης της εξουσίας ο Μπέος: Μεγάλος ηγέτης ο Τσίπρας, δεν έχει αντίπαλο! (ηχητικό)

Ο Αχιλλέας Μπέος στις πρώτες θέσεις του αμφιθέατρου "Ι.Κορδάτος" του Π.Θ. χειροκροτά τον Αλέξη Τσίπρα στις 18 Ιανουαρίου 2015.
Από θαυμαστής του Τσίπρα έγινε ενθουσιώδης υποστηρικτής του Μητσοτάκη

Διαχρονικός ικέτης της εκάστοτε εξουσίας αποδεικνύεται ο Δήμαρχος Βόλου, αφού οι δηλώσεις που έκανε προχθες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι παρόμοιες με αυτές που έκανε το 2015 για τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποντάροντας στην “αμνησία” των πολιτών κάνει τη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη, αλλά εμείς ως οφείλουμε θυμίζουμε τις δηλώσεις του για να μπορούν οι πολίτες του Βόλου να κρίνουν τον άνθρωπο και τη συνέπειά του. Αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο ενθουσιασμό, είχε δείξει και τον Φεβρουάριο του 2015, όταν μιλώντας στο Ράδιο Μαρκόνι και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουμιώτη, σύγκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας μάλιστα ότι αν έκανε το 10% από τα όσα είχε εξαγγείλει θα ήταν πρωθυπουργός για τα επόμενα σαράντα χρόνια. “Δεν υπάρχει αντίπαλος πιστεύω, όλοι οι άλλοι είναι για γέλια” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ενώ προχθές μιλώντας στον Sport fm είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αν κάνει το…25% αυτή τη φορά, των όσων έχει εξαγγείλει θα είναι για τα επόμενα είκοσι χρόνια πρωθυπουργός. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Μπέος είχε βάλει και στοίχημα για την εκλογική διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ “εγώ ήμουν σίγουρος, είχα βάλει και στοίχημα μάλιστα, σε ότι αφορά όχι τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά πόσες μονάδες διαφορά θα είχανε…εκεί ήταν το όλο θέμα. Βέβαια το αποτέλεσμα θεωρώ ήτανε καλό” είχε πει στον Γ.Κουμιώτη, όπως μάλλον πιστεύει και τώρα για το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο για την παρουσία του στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Βόλο στις 18 Ιανουαρίου 2015 είχε πει πως είχε την υποχρέωση να παραστεί. “Η επίσκεψή μου είχε να κάνει ότι…σαν άνθρωπος είχα υποχρέωση να παραστώ, να ακούσω, να υποδεχτώ τον αρχηγό ενός κόμματος και ίσως μελλοντικό πρωθυπουργό, όπως ήταν. Όπως και τον αρχηγό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον κ. Καμμένο. Στην πόλη μας ήρθε. Πρέπει να μη λέμε μόνο, να το δείχνουμε κιόλας ότι είμαστε φιλόξενοι και θεώρησα υποχρέωσή μου ως Δήμαρχος της πόλης να υποδεχτώ ένα αρχηγό κόμματος, να τον χειροκροτήσω και να του σφίξω το χέρι” Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι δεν έπραξε το ίδιο όταν ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στον Βόλο για να μιλήσει προεκλογικά στο Valis στις 3 Μαρτίου 2019, λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2014 και των εθνικών που επακολούθησαν λίγους μήνες αργότερα, ο κ. Μπέος είχε πει στον κ. Κουμιώτη ότι οι πολίτες έκαναν «επιλογή ευθύνης» για τον Δήμο Βόλου και τη χώρα και δεν εξέφρασαν απλώς την αντίδρασή τους. «Επέλεξαν τον Αχιλλέα Μπέο, επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουν ότι είναι οι άνθρωποι ή το κόμμα αν θέλετε που θα κάνει κάτι διαφορετικό” είχε πει και στη συνέχεια εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη νέα διακυβέρνηση λέγοντας ότι “έχει υποχρέωση ο ελληνικός λαός να δώσει μία πίστωση χρόνου αν και τα δείγματα της μιας βδομάδος εμένα προσωπικά ως Αχιλλέα Μπέο με ικανοποιεί και ας μην κάνει τίποτα από δω και πέρα. Μόνο η αντίδραση…το όχι αν θέλετε ή αυτό που έδειξε προς τα έξω ότι τέρμα η δουλοπρέπεια, εμένα σαν Έλληνα με έχει ικανοποιήσει, δεν χρειάζεται να μου δείξει κάτι άλλο …πλέον αισθάνομαι ανθρώπινα …πιο αξιοπρεπής, πιο περήφανος γιατί είχα κουραστεί να λέω πιο βαθιά… πονάω αλλά πιο βαθιά…” χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί. “Αν αυτά που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση ή οι αρμόδιοι υπουργοί και τα επικροτεί φυσικά και ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, κάνει το 10% όχι μεγαλύτερο θα είναι για τα επόμενα σαράντα χρόνια, να μην πω καινούριος Ανδρέας Παπανδρέου γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τη δικιά του προσωπικότητα. Επειδή είναι ένας νέος άνθρωπος θα είναι στην πολιτική σκηνή, δεν υπάρχει αντίπαλος πιστεύω, όλοι οι άλλοι είναι για γέλια και το σημαντικότερο ότι αυτοί που λέγονται Βενιζέλος και Σαμαράς και αρκετοί άλλοι που…ανθρωπάκια που τους ακολουθούσαν θα πρέπει να φύγουν απ τη χώρα γιατί διαφορετικά θα πρέπει να πάνε φυλακή ισόβια. Είναι ντροπή δηλαδή, γιατί δεν τα κάνανε. Γιατί αυτή η δουλοπρέπεια απέναντι σε ξένα συμφέροντα ενάντια στην πατρίδα τους και στον ελληνικό λαό. Τι έγινε ξαφνικά; γιατί δεν μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων εξυπηρετώντας για μία φορά την πατρίδα τους;
Θεωρώ ότι είναι σε καλό δρόμο και οφείλει ο κόσμος να περιμένει και να μη βιάζεται” είχε δηλώσει.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.