Διαγράφηκε ο Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά (Α) και ο πρώην της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Δ) ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Εκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέων συλλογικών οργάνων

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά διεγράφη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκαλείται έκτακτο ιδρυτικό συνέδριο του ενιαίου φορέα, που σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλούνται να ενταχθούν σε ένα ενιαίο κόμμα.

“Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά ενέκρινε την εισήγηση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλούνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθούν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ.Παπανδρέου βεβαίως έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο δεν είναι βουλευτής σε αντίθεση με τον κ.Θεοχαρόπουλο και βέβαια δεν είναι και του… ίδιου ειδικού βάρους. Ωστόσο με την ενοποίηση του φορέα η κ.Γεννηματά θέλει προφανώς να λύσει και τους πονοκεφάλους των διαφοροποιήσεων των επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων, αφού πλέον οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στα ενιαία όργανα.

Πηγή: news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.