Διαμάχη για το νέο Πανεπιστήμιο

Στο επίκεντρο παραμένει το Τμήμα Γεωπονίας

Συνεχίζεται η… διαμάχη που ξεκίνησε για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μετά την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνένωσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος πραγματοποίησε νέα γενική συνέλευση και αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση του κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής Δημήτρη Βαφείδη για τη στάση που τήρησε στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Νίκο Δαναλάτο, ο κοσμήτορας της Σχολής δεν εκπροσώπησε τη Σχολή, όπως είχε αποφασιστεί με το ομόφωνο ψήφισμα που είχε εκδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο κ. Βαφείδης υπεραμύνθηκε της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και συμφώνησε στις παρατηρήσεις που θα σταλούν από τη Σύγκλητο στο Υπουργείο. Παράλληλα, ζήτησε τα θέματα που αφορούν την πανεπιστημιακή κοινότητα να μένουν εντός των τειχών και να μην αποτελούν βάση διαμάχης μεταξύ των φορέων και των ακαδημαϊκών.

Το Τμήμα πάντως αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Σύγκλητο από την οποία θα ζητήσει να βάλει «κόκκινη γραμμή» στη δημιουργία Τμήματος Γεωπονίας πενταετούς φοίτησης στη Λάρισα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.