Διαμαρτυρία ανεμβολίαστων εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου – Ζητούν την επαναπρόσληψή τους

φωτο αρχείου
Δηλώνουν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου ή επίκειται η αναστολή τους, καθώς το πιστοποιητικό νόσησης λήγει άμεσα και δεν προτίθενται να εμβολιαστούν. Οι υγειονομικοί που τίθενται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ζητούν την επαναπρόσληψή τους, επισημαίνοντας πως το εμβόλιο δεν εξασφαλίζει τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης.

 

Με πλακάτ και μηνύματα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συγκεντρώθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, στο Νοσοκομείο Βόλου, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ζητώντας τη επαναπρόσληψή τους. Εντύπωση όμως προκάλεσε το γεγονός πως στη διαμαρτυρία ελάχιστοι ήταν αυτοί που φορούσαν μάσκες, ενώ υπήρχαν και μέλη κίνησης αρνητών.

Η κ. Παρασκευή Φαρμάκη, νοσηλεύτρια ΤΕ στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει πιστοποιητικό νόσησης. Ωστόσο σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό λήγει και εκείνη δεν προτίθεται να εμβολιαστεί εξηγώντας πως “από τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός δεν διακόπτει την αλυσίδα της μετάδοσης, δηλαδή ένας εμβολιασμένος μπορεί και να μεταδώσει και να νοσήσει, δεν εξασφαλίζει ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μην προσβληθεί από τον ιό, δεν υπάρχει λογική στο να σε απομακρύνουν από την εργασία, τηρώντας τα ατομικά μέτρα προστασίας ο κάθε συνάδελφος υγειονομικός μπορεί να προστατεύσει το δημόσιο κοινό”.

Η κ. Φαρμάκη επεσήμανε πως οι νοσηλευτές στη Σχολή τους ακόμη υποβάλλονται σε άλλου είδους εμβολιασμούς, για τέτανο ή και ηπατίτιδες, όμως δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα. ” Η πρώτη φορά που έχει γίνει υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο ήταν για τον Covid”, είπε η ίδια και ανέφερε πως ήδη έχουν κατατεθεί αγωγές παντός υπευθύνου από υγειονομικούς που αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Από την 1η Σεπτεμβρίου έχει τεθεί σε αναστολή και ο κ. Θανάσης Μακρής, νοσηλευτής, ο οποίος επισημαίνει ότι συνεχίζει τον αγώνα του, παρά τις καθημερινές αντιξοότητες.

” Δεν κάνω το εμβόλιο όχι γιατί φοβάμαι, απλώς δεν θεωρείται εμβόλιο, θεωρείται γονιδιακή θεραπεία,  ειδικά τα mRNA. Δεν έχουμε στοιχεία για τις παρενέργειες, από τι αποτελείται αυτό το φάρμακο, το δήθεν φάρμακο. Δεν μας δίνουν μια εμπεριστατωμένη γνωμάτευση πάνω στο εμβόλιο”, ανέφερε ο ίδιος και μιλώντας για το πως ζει αυτό το διάστημα χωρίς εργασία και μισθό κι αν αυτό θα του άλλαζε τη γνώμη πάνω στο θέμα του εμβολιασμού  απάντησε χαρακτηριστικά πως “Δεν αλλάζω γνώμη, είμαι κατατοπισμένος, πιο σκεπτόμενος στο θέμα, το πώς ζούμε,  έχουμε τη βοήθεια του Θεού”.

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντίνος Μηνδρινός χαρακτήρισε μαύρη σελίδα για τους υγειονομικούς τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για τιμωρητική πράξη από πλευράς κυβέρνησης.

Ανέφερε πως ήδη φαίνονται οι “παρενέργειες” στο Νοσοκομείο με την έλλειψη των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή και τόνισε πως η υποστελέχωση που προϋπήρχε δεν διορθώθηκε με μια γενναία προκήρυξη, αλλά μόνο με επικουρικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε ομηρία, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν τον επόμενο μήνα και δεν έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση εάν θα τις ανανεώσει ή όχι.

Μιλώντας δε για το εμβόλιο ο κ. Μηνδρινός είπε χαρακτηριστικά πως “Το εμβόλιο είναι ένα από τα μέσα προστασίας, δεν είναι πανάκεια. Άρα είναι  συμπληρωματικό μέτρο. Όπως φοράμε τις μάσκες μας, τα γάντια , τις στολές. Αυτό βγήκε μόνο για υγειονομικούς και είναι  τιμωρητικό μέτρο”. Σημείωσε δε πως δύο νοσηλευτές που είχαν τεθεί σε αναστολή, άλλαξαν γνώμη και εμβολιάστηκαν, καθώς δεν ήθελαν να μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς μισθό.

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ κ. Νίκος Χαυτούρας, που τόνισε τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού μεν, στηλίτευσε όμως την υποχρεωτικότητα και στράφηκε κατά της κυβέρνησης για την υποστελέχωση. Επεσήμανε πως από τους γιατρούς που δεν εμβολιάστηκαν και τέθηκαν την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας, δύο από αυτούς, που ήταν αρνητές νόσησαν και θα επιστρέψουν στην εργασία τους, μετά το πέρας της νόσησης.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.