Διαψεύδεται προηγούμενη σύλληψη, αναζητήθηκε και δεν εντοπίστηκε ο μετέπειτα δράστης του φονικού

Τέσσερις μέρες πριν μαχαιρώσει την πρώην σύζυγό του και τον αδελφό της στην Μακρινίτσα

Το γεγονός ότι ο 32χρονος φερόμενος δράστης του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα το απόγευμα της Δευτέρας, αναζητήθηκε τέσσερις ημέρες πριν την πράξη του, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η πρώην σύζυγός του, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί, τονίζουν πηγές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, αναφορικά με τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης στο «Ράδιο ΕΝΑ» ότι είχε συλληφθεί την 1η Απριλίου και αφέθηκε ελεύθερος.
Τα στοιχεία της Αστυνομίας αναφέρουν, ότι στις 15 Ιανουαρίου 2021, η δολοφονημένη Κωνσταντίνα ζήτησε ψυχιατρική εξέταση για τον σύζυγό της. Το αίτημά της διαβιβάζεται από την Αστυνομία στην Εισαγγελία και στις 23 Ιανουαρίου δίνεται εντολή εξέτασης. Την ίδια μέρα ο 31χρονος οδηγείται από το σπίτι του στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Οι αστυνομικοί διαβίβασαν την εισαγγελική παραγγελία στην ψυχιατρική κλινική και στην απάντηση αναγραφόταν τα σύνδρομα από τα οποία έπασχε ο δράστης, αλλά δεν υπήρχε γνωμάτευση για τον εγκλεισμό του.
Την 1η Φεβρουαρίου η Κωνσταντίνα ζήτησε παρέμβαση από την Αστυνομία για συστάσεις στον σύζυγό της καθώς την περίμενε έξω από το μάρκετ που εργαζόταν, την εξύβρισε και της έστελνε υβριστικά μηνύματα στο κινητό. Οι συστάσεις έγιναν.
Την 1η Απριλίου, τέσσερις μέρες πριν την τραγωδία, ο 31χρονος έκανε επεισόδιο στο πατρικό της Κωνσταντίνας στη Μακρινίτσα, κλήθηκε η Αστυνομία, αλλά δεν κατέθεσε μηνύσεις η οικογένεια, οπότε δεν κινήθηκε κάποια διαδικασία.
Το βράδυ της ίδιας μέρας (Πέμπτη 1η Απριλίου) όμως, η 28χρονη κατέθεσε μήνυση κατά του 31χρονου για κακοποίηση, ο δράστης αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε μέχρι την παρέλευση του αυτοφώρου.

Τρεις μέρες μετά και αφού ο 31χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πήγε στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του στη Μακρινίτσα, έσπασε το τζάμι της πόρτας μπήκε στο σπίτι, αφού τραυμάτισε αρχικά την πρώην πεθερά του μαχαίρωσε την 28χρονη και φεύγοντας έπεσε πάνω στον 30χρονο αδελφό της που πήγαινε στο σπίτι και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, γράφοντας τον τραγικό επίλογο της ιστορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.