Διασκέδαση με… ωράριο: Άδειασαν μπαρ και τσιπουράδικα τα μεσάνυχτα

Σε ισχύ το νέο μέτρο

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα το μέτρο για το νέο ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και του Βόλου, στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρώτη ημέρα απαγόρευσης με τα καταστήματα εστίασης κλειστά και στο Βόλο μετά τα μεσάνυχτα και με τους καταστηματάρχες να τηρούν με ευλάβεια τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού, όπως και οι ίδιοι οι πολίτες.

Και ενώ μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα όλες οι καφετέριες, τα μπαρ και τα τσιπουράδικα ήταν γεμάτα το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τις 12 το βράδυ άδειασαν τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καταστήματα εστίασης ζητούσαν από τους πελάτες να πληρώσουν στις 11.45μ.μ., έτσι ώστε να αρχίσουν να αποχωρούν από τα μαγαζιά και να έχουν τον χρόνο οι υπεύθυνοι να κλείσουν τα καταστήματα στις 12 ακριβώς.

Κατέβασαν ρολά και στη Θεσσαλονίκη
Ένα διαφορετικό και πρωτόγνωρο θέαμα αντίκρισαν οι Θεσσαλονικείς καθώς από τις 12 τα μεσάνυχτα και μετά τίποτα δεν ήταν ανοιχτό στην συμπρωτεύουσα.

Παράλληλα αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολίες για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα, σύμφωνα με το thestival.gr.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που αποφασίστηκε σε αρκετά κέντρα διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, καθώς πρώτη φορά στα χρονικά τα μπουζούκια θα ανοίγουν το… απόγευμα.

Γέμισαν οι πλατείες στην Καβάλα
Ρολά κατέβασαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα καταστήματα εστίασης και στην Καβάλα.

Αρκετοί ωστόσο ήταν αυτοί που παρά τα κλειστά μαγαζιά προτίμησαν να «μετακομίσουν» στις πλατείες με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να μην αποφευχθεί.

Κέρκυρα: Έκλεισαν τα μαγαζιά… γέμισαν οι δρόμοι
Έκλεισαν και στην Κέρκυρα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12:00 όπως ορίζουν τα νέα μέτρα.

Από τις 23:30 οι καταστηματάρχες ενημέρωναν τους πελάτες για τα νέα μέτρα με τον κόσμο να αποχωρεί από αυτά και να συνωστίζεται στους δρόμους.

Η αστυνομία έκανε περιπολίες προκειμένου να ελέγξει αν τηρούνται τα μέτρα, όπως μεταδίδει το corfutvnews.gr.

Χανιά: Έπεσε η πρώτη «καμπάνα»
Λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης και στα Χανιά άδειαζαν από πελάτες σύμφωνα με την απόφαση περιορισμού του ωραρίου, στους δρόμους έβγαιναν περιπολίες αστυνομικών για να ελέγξουν την εφαρμογή της απόφασης.

Μια ώρα μετά σε δρόμο στο κέντρο της πόλης εντοπίστηκε επιχείρηση μπαρ να είναι σε πλήρη λειτουργία και να σερβίρει σε πελάτες ενώ ήταν περίπου 1:00 πμ.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν την παράβαση και στο μπαρ επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του για τρεις ημέρες, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Υπενθυμίζεται πως εάν η ίδια επιχείρηση παραβιάσει την απόφαση για δεύτερη φορά τότε επιβάλλεται η αναστολή λειτουργίας της για 20 ημέρες.

Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα στην εστίαση
Με τον τίτλο «Ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες περιφέρειες, περιφερειακές ενότητες και δήμους της Χώρας» δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Τεύχος B’ 3361/11.08.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί.

Αναλυτικά στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:
1. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων:
α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και
γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.

Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

2. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της παρούσας επιβάλλεται:

(α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις (3) ημέρες και
(β) στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας, αναστολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες.

3. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων της παρούσας, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 27 και 29 της υπό στοιχεία Δ1α/ ΓΠ.οικ.48976/13.7.2020 (Β’ 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

4. Η παρούσα ισχύει από την Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 έως την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.