Διερευνητική η πρώτη… βόλτα των καταναλωτών στην αγορά του Βόλου

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η κίνηση

Διερευνητική ήταν την προηγούμενη, πρώην εβδομάδα των εκπτώσεων, η κίνηση στα καταστήματα της εμπορικής αγοράς του Βόλου και οι έμποροι εκτιμούν, ότι η κίνηση θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με ελπίδα για θετικό πρόσημο, καθώς στην αγορά υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα σε προσιτές τιμές.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, επειδή είναι οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων, οι καταναλωτές κινούνται πιο διερευνητικά, εντοπίζουν προσφορές και η κίνηση αναμένεται να ξεκινήσει από τη δεύτερη εβδομάδα.
«Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημα τα πράγματα, ούτε και καλά όμως, όπως είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Γενικότερα ερχόμαστε από έναν πάρα πολύ δύσκολο Ιούνιο για μας και για τους καταναλωτές, η ψυχολογία δεν είναι πολύ καλή και χρήματα δεν υπάρχουν», δήλωσε ο πρόεδρος των εμπόρων.

Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι η κατάσταση αυτή έχει αποτέλεσμα να μειώνεται ο προϋπολογισμός για την καταναλωτική δαπάνη και οι αγορές να γίνονται πολύ στοχευμένα.
Ωστόσο οι έμποροι, θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι καλό, καθώς και ο καιρός είναι «σύμμαχος», ενώ υπάρχουν πολύ καλές τιμές και ποιοτικά προϊόντα στην αγορά. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κάλεσε τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα που παρέχουν καλά προϊόντα σε ελκυστικές τιμές.

Κλειστά την Κυριακή
Αναφορικά με την απόφαση –πρόταση για κλειστά καταστήματα την Κυριακή, ο Απ. Οντόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει κόσμος στην πόλη, με αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα, όπως έδειξε και το παρελθόν, τα λειτουργικά έξοδα να είναι περισσότερα από τις εισπράξεις.
Όπως είπε η λειτουργία των καταστημάτων την αυριανή Κυριακή είναι προαιρετική και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των μελών και την έρευνα, σύμφωνα με την οποία, το 76% των ερωτηθέντων πέρυσι δεν είχε ανοίξει το κατάστημά του, αποφάσισε ομόφωνα να βγει απόφαση προτροπής προς τα μέλη για να είναι κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή.

Kλειστά τα καταστήματα οπτικών
Kλειστά θα μείνουν τα καταστήματα οπτικών την Κυριακή 15 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών Νομού Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.