Διερευνητικά κινήθηκαν οι Βολιώτες την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Οι καταναλώσεις την Κυριακή, κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα

Δεν πήγε καλά για τους καταστηματάρχες της εμπορικής αγοράς του Βόλου η πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ ειδικά την περασμένη Τρίτη που σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος στην αγορά. Οι καταναλωτές κινήθηκαν διερευνητικά και εν αναμονή πληρωμής μισθών και συντάξεων αναζητούν τις προσφορές.
Ο Απόστολος Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι όπως σε όλη την περίοδο της κρίσης, την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ο κόσμος κινείται διερευνητικά, προσπαθεί να εντοπίσει τις προσφορές.

Ούτως ή άλλως ερχόμαστε από μια εορταστική περίοδο που καταναλώθηκαν χρήματα για να καλυφθούν πολλές ανάγκες που υπήρχαν και αυτή τη στιγμή ο κόσμος περιμένει να πληρωθεί, επομένως είναι μια περίοδος που ούτως ή άλλως οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, κάτι που παρατηρείται σε κάθε εκπτωτική περίοδο.

«Ακρίβεια, λογαριασμοί ρεύματος,
θέρμανσης, ανατιμήσεις σε τρόφιμα»

Επιπλέον τόνισε ότι ο κόσμος καλείται να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, στους λογαριασμούς ρεύματος, θέρμανσης και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, επομένως υπάρχουν πολλά προβλήματα που δεν ευνοούν την κίνηση στην αγορά.
Αναφορικά με το κόστος που καλείται να αντιμετωπίσει ο επαγγελματίας, ειδικά στην εστίαση, ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι αποτελεί βραχνά και θα είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί η όποια επιχείρηση, που έχει μεγαλύτερες ανάγκες ενέργειας, απ’ ότι ένα νοικοκυριό, αλλά και το αυξημένο κόστος μεταφορών που έχει συμπαρασύρει αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Τέλος, για την Κυριακή, που ήταν μια από θεσμοθετημένες Κυριακές που επιτρέπονταν προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είχε προτείνει ωράριο στα μέλη του, 11.00 ως 15.00. Όπως είπε, τα τελευταία χρόνια έδειξαν ότι ακόμη και αυτή η Κυριακή που υποτίθεται είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν είχε ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο δεν είναι οι Κυριακές αυτό που χρειάζεται η αγορά. Η αγορά χρειάζεται στήριξη, οικονομικές ενισχύσεις από την Πολιτεία, γιατί λειτουργεί με περιορισμούς, τα προβλήματα που υπάρχουν και στους άλλους κλάδους είναι πολλά και επομένως πρέπει να στραφεί η προσοχή σε ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν το λιανεμπόριο, τόνισε.
Σημειώνεται, ότι οι καταναλώσεις την Κυριακή, κινήθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Σήμερα, αναμένεται να παρουσιαστεί έρευνα για την κίνηση στην αγορά, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.