Διερευνητική η πρώτη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου

Οι επαγγελματίες προσβλέπουν σε αύξηση του τζίρου των καταστημάτων

Πρεμιέρα εκπτώσεων χθες στην εμπορική αγορά της πόλης με το καταναλωτικό κοινό να μην δείχνει θερμό ως προς την αγορά προϊόντων, τα οποία ωστόσο βρίσκονται σε πολύ καλές τιμές. Τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20% έως και 50% για ορισμένα προϊόντα, ενώ οι έμποροι περιμένουν αυτή την περίοδο, που θα διαρκέσει στο Βόλο και τη Μαγνησία έως τις 5 Μαρτίου, για να ρεφάρουν.

Με αγωνία ανέμεναν οι έμποροι της πόλης την περίοδο των εκπτώσεων που ξεκίνησε χθες, καθώς η εορταστική περίοδος δεν “ζέστανε” τα ταμεία τους. Η κίνηση στις γιορτές ήταν μικρότερη από άλλες χρονιές και πολλοί έμποροι για να μπορέσουν να κινηθούν είχαν προχωρήσει σε άτυπες, επί του ταμείου, εκπτώσεις.

Η πρώτη μέρα ήταν μουδιασμένη, με το καταναλωτικό κοινό να μην δείχνει έντονη διάθεση για αγορές. Οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι τις επόμενες ημέρες, αλλά και γενικά όλη την περίοδο, θα υπάρξει κίνηση καθώς οι εκπτώσεις είναι πολύ ικανοποιητικές και οι καταναλωτές θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους πετυχαίνοντας καλές τιμές.

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου επισημαίνει προς το καταναλωτικό κοινό πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Προσεκτικοί όμως θα πρέπει να είναι και οι έμποροι, καθώς οι παραβάσεις φέρνουν ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. Μάλιστα, για τους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου η εμπορική αγορά της πόλης θα είναι ανοιχτή, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό είναι προαιρετικό, ενώ όσοι καταστηματάρχες επιλέξουν να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους εκείνη την ημέρα, το προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου ωράριο είναι 11:00 – 16:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.