Διετής φυλάκιση με αναστολή για τον 36χρονο Βολιώτη που έριξε βενζίνη στο πρόσωπο νεαρής

Είδε την κοπέλα κοντά του και τρόμαξε, υποστήριξε

Σε διετή φυλάκιση με αναστολή, καταδικάστηκε, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 36χρονος Βολιώτης, που προχθές το απόγευμα έριξε βενζίνη στο πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας, κάτι που είχε επαναλάβει πριν από περίπου έναν χρόνο κατά μιας άλλης νεαρής και πάλι στον Βόλο.
Ο κατηγορούμενος που πέρυσι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 40 μήνες χωρίς αναστολή και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων, αποφυλακίστηκε και κυκλοφορεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του μια φορά τον μήνα.

Η 22χρονη θύμα του παρέστη στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι στις 17:45 το απόγευμα της Πέμπτης περπατούσε στην οδό Αναλήψεως, έχοντας σχολάσει από τη δουλειά της και ξαφνικά στη διασταύρωση με την οδό Βασσάνη είδε τον 36χρονο ο οποίος κατέβηκε στο δρόμο και της πέταξε ξαφνικά στο πρόσωπο το υγρό που περιείχε το μπουκάλι που κρατούσε.

Το υγρό που αντιλήφθηκε γρήγορα ότι ήταν βενζίνη την βρήκε στο δεξί μάτι και στα μαλλιά, νιώθοντας ένα οξύ τσούξιμο. Πήγε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν έπαθε κάτι, αν και χθες ένιωθε μια μικρή ενόχληση στο δεξί βλέφαρο, χωρίς ευτυχώς όμως να είναι σοβαρό. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε πως το μεσημέρι πήγε σε δομή σίτισης στον Άγιο Νικόλαο για φάει και στη συνέχεια αγόρασε βενζίνη, που έβαλε σε μπουκάλι για να τη μυρίζει. Όπως είπε, είχε πάρει χάπια και βρίσκονταν σε δύσκολη κατάσταση, ενώ κρατούσε το μπουκαλάκι, όταν ξαφνικά είδε την κοπέλα να βρίσκεται κοντά του τρόμαξε, αλλά αρνήθηκε ότι της πέταξε τη βενζίνη.

Μετά από λίγο έφτασε ένα περιπολικό με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη του. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, αλλά και την επιβολή ποινής φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον δικαστή. Ο ίδιος κάλεσε τον 36χρονο να είναι προσεκτικός στο μέλλον, καθώς σε περίπτωση που επιδείξει και στο μέλλον παρόμοια συμπεριφορά θα κατηγορηθεί για βαρύτερες πράξεις που ενδεχομένως να φτάνουν σε κακουργηματικό χαρακτήρα.
Με βάση τον παλιό Ποινικού Κώδικα το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης επέφερε από τρεις μήνες μέχρι και 5 χρόνια φυλάκιση, ενώ με τον νέο προβλέπονται από 10 ημέρες μέχρι τρία χρόνια το ανώτερο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.