Διευρύνονται τα ηλικιακά όρια πρόσληψης μελών τρίτεκνης οικογένειας στο Δημόσιο

Μετά την επιδίωξη του θέματος από τον βουλευτή Αλ. Μεϊκόπουλο

Την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας, για το διορισμό και την πρόσληψη μελών τρίτεκνης οικογένειας στη Δημόσια Διοίκηση και την προσαρμογή της, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της σύγχρονης τρίτεκνης οικογένειας, επεδίωξε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Συγκεκριμένα, σήμερα, για την υπαγωγή των μελών τρίτεκνης οικογένειας στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 2190/94 παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης ποσοστού 10% σε προκηρυσσόμενες θέσεις. Επιπλέον, απαιτείται τα τέκνα να είναι άγαμα και είτε να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (230) έτος της ηλικίας τους, είτε εφόσον φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις να μην έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (250) έτος της ηλικίας τους.
Ο Βουλευτής, το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε συνεχόμενες συναντήσεις με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αίτημα την αύξηση των ορίων ηλικίας που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία για το διορισμό και την πρόσληψη μελών τρίτεκνης οικογένειας στη Δημόσια Διοίκηση. Αναγνωρίζοντας ότι, με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες, την όλο και αυξανόμενη διάρκεια των σπουδών των νέων, καθώς επίσης το χρόνο που απαιτείται σήμερα για την εξεύρεση εργασίας, τα όρια ηλικίας που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία περιορίζουν κατά πολύ το χρονικό διάστημα εντός του οποίου τα μέλη τρίτεκνης οικογένειας δύνανται να κάνουν ουσιαστική χρήση αυτών των διατάξεων.
Καθοριστική για την επίλυση του εν λόγω αιτήματος υπήρξε και η συμβολή του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ», ο οποίος και έθεσε αρχικά το πρόβλημα στο Βουλευτή σε συνάντηση που είχε μαζί του. Ακόμη, ο Σύλλογος, με εκπρόσωπο την Πρόεδρο κα Σούλα Βακουφτσή, συμμετείχε ενεργά και σε αγαστή συνεργασία με το Βουλευτή στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την Υπουργό στις 20 Νοεμβρίου και στις 21 Δεκεμβρίου 2018 αντίστοιχα. Σημαντική υπήρξε και η συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αχλαδιανάκη Μανώλη.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω συναντήσεων, υπήρξε η εκπόνηση διάταξης η οποία εντάσσεται στο κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τίτλο: «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» και η οποία προβλέπει ότι ως τέκνα τρίτεκνης οικογένειας νοούνται, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης των λοιπών τέκνων, τα παιδιά τρίτεκνης οικογένειας που είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο έτος (25o) της ηλικίας τους, ή εφόσον φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό (300) έτος της ηλικίας τους. Τα παιδιά που έχουν οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω συνυπολογίζονται ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.
Ο Βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την Υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή της στο πιο πάνω αίτημα. Με το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έντονο, η Κυβέρνηση στηρίζει την τρίτεκνη οικογένεια στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα της Δημόσιας Διοίκησης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.