Διεύθυνση Μεταφορών: “Το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων λειτουργεί χωρίς άδεια!”

Δ. Κολυνδρίνη: "Τυπικό το θέμα της άδειας του πάρκινγκ- Λόγω φόρτου εργασίας δεν ελέγχθηκε"

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών της ΠΕ Μαγνησίας κ. Ηλία Τσαμπίρα στο magnesianews.gr καθώς ανέφερε ότι το πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων λειτουργεί χωρίς άδεια, τη στιγμή που ο νόμος είναι ξεκάθαρος και λέει πως χωρίς άδεια, δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία επιχείρηση.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσαμπίρας, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι η αρμόδια αρχή για την έκδοση της άδειας. Ωστόσο, ο φάκελος για την αδειοδότηση κατατέθηκε ελάχιστες ώρες πριν τα εγκαίνια (!). Αυτό δείχνει πως ουσιαστικά το πάρκινγκ άνοιξε καταπατώντας τους νόμους, που ισχύουν για όλους, όμως για τον Δήμο φαίνεται πως ούτε κι αυτό δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης επεσήμανε πως στον φάκελο υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και πως συνεχίζεται ο έλεγχός του. “Εάν αυτή η ιστορία τραβήξει πολύ και δεν λυθούν οι ελλείψεις, θα πρέπει να το κλείσουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμπίρας.

Πάντως εκείνο που και ο ίδιος είπε είναι ότι ο νόμος ορίζει ότι εάν δεν υπάρχει άδεια, δεν λειτουργεί μία επιχείρηση, αφήνοντας με την απάντησή του αυτή ερωτήματα γιατί γίνεται αυτή η διάκριση για τον Δήμο και μάλιστα για ένα έργο τόσο σημαντικό, που μπαινοβγαίνουν καθημερινά δεκάδες αυτοκίνητα και πολίτες.

Μάλιστα υπηρεσίες όπως η αστυνομία ή και η Διεύθυνση Μεταφορών μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν έλεγχο στο πάρκινγκ, κάτι που μάλλον δεν το έχουν κάνει και να προχωρήσουν στο κλείσιμό του ή και στην επιβολή προστίμου από τη στιγμή που είναι…παράνομο!

Σημειώνεται δε πως από τον φάκελο που έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση, λείπει ένα άκρως σημαντικό στοιχείο κι αυτό δεν είναι άλλο από το πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Όπως αποκάλυψε πρώτο το magnesianews.gr, –Πάρκινγκ Φιλελλήνων: Ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς πιστοποιητικό πυροπροστασίας!– δεν έχει ακόμη εκδοθεί το απαραίτητο για τη λειτουργία ενός σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτου, πιστοποιητικό πυροπροστασίας από την αρμόδια αρχή που είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, παρά το γεγονός πως το πάρκινγκ λειτουργεί!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του magnesianews.gr ο φάκελος που έχει κατατεθεί στην ΠΥ Βόλου παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις υπεύθυνες δηλώσεις μηχανικών που θα πιστοποιήσουν την εγκατάσταση και τη λειτουργία όλων των απαιτούμενων συστημάτων και την τήρηση όλων των προδιαγραφών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, τόσο σε ότι αφορά την ενεργητική όσο και την παθητική πυροπροστασία.

Αυτό σημαίνει πως οι φάκελοι που καταθέτει ο Δήμος στις αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν είναι πλήρεις και παρουσιάζουν ελλείψεις, γι’ αυτό άλλωστε και δεν δόθηκε η άδεια λειτουργίας.

 

Δ. Κολυνδρίνη: “Τυπικό το θέμα της άδειας του πάρκινγκ- Λόγω φόρτου εργασίας δεν ελέγχθηκε”

Τη δική της απάντηση σχετικά με το θέμα έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη για τη λειτουργία του πάρκινγκ χωρίς άδεια. Ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του magnesianews.gr ότι το θέμα είναι τυπικό και πως θα δοθεί η άδεια εντός των ημερών.

“Έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών προ των εγκαινίων φάκελος  λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να ελεγχθεί, σήμερα ελέγχεται και θα δοθεί,  γιατί έγινε σε συνεργασία η σύνταξη του φακέλου και η υποβολή με τη Διεύθυνση Μεταφορών. Οπότε είναι ένα τυπικό θέμα, που εντός των ημερών θα δοθεί η άδεια”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.