Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής για τον θάνατο του 10χρονου: «Θα πέθαινε στον δρόμο την ώρα μεταφοράς»

Το παιδί διασωληνώθηκε αλλά έπαθε ανακοπή και … «έφυγε», ενώ υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση

Συγκλονίζει ο θάνατος του 10χρονου παιδιού στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο κατέληξε σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, σε συγγενείς και φίλους και συγκλονίζοντας όλη την τοπική κοινωνία. Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Αναστασία Αναστασίου μιλώντας στο magnesianews.gr επεσήμανε πως επρόκειτο για ένα βαρύ περιστατικό, το παιδί διασωληνώθηκε, όμως έπαθε ανακοπή και «έφυγε» από τη ζωή. Μάλιστα, σημείωσε ότι στα όσα χρόνια εργάζεται ως γιατρός, δεν είχε ξαναδεί τόσο αυξημένη τροπονίνη.
Το παιδί εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου την Παρασκευή με υψηλό πυρετό επειδή είχε γρίπη τύπου Α, ενώ παρουσίασε λόγω της λοίμωξης, μυοκαρδίτιδα. Οι γιατροί αν και έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά το παιδί άφησε το Σάββατο την τελευταία του πνοή.

Εισαγγελική παρέμβαση

Τα ακριβή αίτια θανάτου, του 10χρονου Κωνσταντίνου απ΄τον Κισσό Πηλίου, αναζητεί και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, μετά από εισαγγελική παραγγελία.
Πατέρας 10χρονου: «Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του»
Ο πατέρας του 10χρονου μίλησε στο Star και στην τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ανέφερε χαρακτηριστικά «Την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να μας το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, όμως δεν του έδωσαν τίποτα. Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του. Η σύζυγός μου είδε το παιδί και βγήκε από το δωμάτιο. Έβαλε τις φωνές και εκεί άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι. Όλα αυτά σε ένα απλό δωμάτιο κλινικής. Καμία σχέση με ΜΕΘ, ούτε διασωληνωμένο δεν ήταν το παιδί».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «Στον Βόλο ΜΕΘ Παίδων δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια ότι μίλησαν με το Πανεπιστημιακό στη Λάρισα αλλά δεν ήταν έτοιμοι. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο και άκουσα ότι είπαν, πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν. Ξαφνικά, σταμάτησε η καρδιά του», είπε ο πατέρας του και συμπλήρωσε ότι «ήταν 30 άτομα από πάνω του και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα αλλά με ΚΑΡΠΑ».

Ν. Χαυτούρας: «Έπρεπε να υπάρχει ΜΕΘ Παίδων»

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας σημειώνοντας ότι έπρεπε να υπήρχε ΜΕΘ Παίδων.
«Έπρεπε να υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Δεν έχουμε σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το παιδί ίσως να είχε σωθεί αν υπήρχε ο απαραίτητος εξοπλισμός μίας οργανωμένης ΜΕΘ για παιδιά», επεσήμανε.
Αν. Αναστασίου: «Το παιδί θα πέθαινε στον δρόμο»
Η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αναστασία Αναστασίου μίλησε στο magnesianews.gr για το 10χρονο παιδί, επισημαίνοντας πως «τα δεδομένα έδειξαν ότι έπασχε από γρίπη τύπου Α και έκανε μυοκαρδίτιδα. Στα τόσα χρόνια ως γιατρός πρώτη φορά είδα στη ζωή μου τόσο αυξημένη τροπονίνη. Ήταν ένα πολύ βαρύ περιστατικό, που και να μετακινούνταν σε άλλο Νοσοκομείο, θα πέθαινε στον δρόμο».
Η κ. Αναστασίου, σημείωσε πως το παιδί διασωληνώθηκε, όμως έπαθε ανακοπή και κατέληξε, με τον θάνατό του να είναι αιφνίδιος. Η ίδια απάντησε στο ερώτημα εάν σώζονταν το παιδί εάν υπήρχε ΜΕΘ Παίδων λέγοντας πως «δεν μπορώ να ξέρω. Δεν γίνεται πάνω στον θάνατο ενός παιδιού να λέμε διάφορα. Γενικά, φυσικά χρειάζεται ΜΕΘ Παίδων, όμως εδώ δεν έχει ακόμη η Λάρισα» και συνέστησε αναμονή ώστε να βγουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής, προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.