Δικηγόρος οικογένειας θυμάτων: Κύμα αγάπης από τον κόσμο, δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία οι Αρχές

«Έπρεπε να κινητοποιηθεί η κοινότητα Μακρινίτσας και Πορταριά και ο δήμος Βόλου»

Η Ελλάδα μούδιασε. Δάκρυσε. Η είδηση της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου και της Κωνσταντίνας Τσάπα μπροστά στα μάτια της ίδιας τους της μητέρας, από το χέρι του πρώην συζύγου της 29χρονης, προκάλεσε σοκ σε όλο το πανελλήνιο.

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Απριλίου. Ο Γιώργος και η Κωνσταντίνα Τσάπα βρίσκονταν στο πατρικό τους στην Μακρινίτσα. Ο πρώην σύζυγος της Κωνσταντίνας, σε κατάσταση αμόκ, σπάει την πόρτα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά η μητέρα των δυο παιδιών τα βλέπει να ψυχορραγούν μπροστά στα μάτια της. Μέσα σε μια λίμνη αίματος, τα αποχαιρετά.

Η Κωνσταντίνα άφησε πίσω της ένα αγοράκι 2,5 ετών. Ένα αγοράκι που σήμερα ρωτάει που είναι η μητέρα του.

Η οικογένεια Τσάπα, συνεχίζει να βιώνει το δράμα της. Όχι μόνη της.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας, την κυρία Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία μας περιέγραψε την συγκλονιστική ανταπόκριση που έχει ο λογαριασμός αλληλεγγύης που έχει ανοίξει εδώ και λίγες ημέρες για να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε το παιδί και οι παππούδες να ζήσουν αξιοπρεπώς.Η ανταπόκριση πλέον δεν είναι μια αγκαλιά. Είναι ένα κύμα αγάπης προς μια οικογένεια που είδε τα πάντα να γκρεμίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτά.

«Έχουμε έναν πόνο μη διαχειρίσιμο, που ξεπερνάει το όριο της ανθρώπινης αντοχής, γιατί μέσα σε λίγα λεπτά αυτή η μητέρα είδε δυο παιδιά, το αίμα της, τα κύτταρά της να φεύγουν μπροστά της», ήταν το πρώτο σχόλιο της κυρίας Ανάσογλου και πρόσθεσε «Δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όμως οι Αρχές από την πρώτη στιγμή. Έπρεπε να κινητοποιηθεί η κοινότητα Μακρινίτσας και Πορταριά και ο δήμος Βόλου. Η ψυχολογική βοήθεια που χρειάζονταν οι άνθρωποι δεν έφτασε εκεί την πρώτη στιγμή».

Αυτή τη στιγμή, ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοίξει ξεπερνάει κάθε προσδοκία, με τους συμπολίτες μας να βοηθούν με κάθε τρόπο. Μια αγκαλιά, μια βοήθεια, λίγα χρήματα. Όλοι κοντά στην οικογένεια Τσάπα.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν ζήτησαν βοήθεια, έχουν μεγάλη αξιοπρέπεια πέρα από τις λέξεις. Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Δεν βγήκαν στα κανάλια κοιτούσαν μπροστά, ζούσαν το δράμα τους. Όταν ανέβηκα και είδα τις δυο φωτογραφίες μπροστά στο καντήλι στο πατρικό των παιδιών δεν ξέρω πως να σας πω ότι ένιωσα… Δεν υπήρχε αγκαλιά και ομπρέλα αγάπης αλλά ένα κύμα που καλούμαστε να διαχειριστούμε, που ξεκίνησε από γείτονες, τους φίλους της κοινότητας Μακρινίτσας και Πορταριάς», πρόσθεσε η κύρια Ανάσογλου.

Η έγνοια όλων φυσικά είναι το μόλις 2,5 ετών αγοράκι της Κωνσταντίνας, το οποίο ζητάει τη μητέρα του: «Το παιδί δεν γνωρίζει κάτι, χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Μας ρωτάει που είναι η μητέρα του, χρειάζονται ειδικοί ώστε αυτό το παιδί να διαχειριστεί το τι συνέβη. Του λένε πως η μαμά είναι στη δουλειά. Πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το παιδί ότι η μαμά έφυγε από τη ζωή και με αυτό τον τρόπο».

Ο λογαριασμός αλληλεγγύης
Οι συμπολίτες της οικογένειας, πριν από λίγες ημέρες άνοιξαν ένα λογαριασμό αλληλεγγύης προς την οικογένεια Τσάπα, ώστε όσοι μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά.

Πρόκειται για έναν λογαριασμό καθόλα νόμιμο, καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος… αετονύχηδων που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ακόμη και τον πόνο των συνανθρώπων μας για να βγάλουν χρήματα.

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι συγκινητική και μεγάλη. Μια μικρή οικονομική δωρεά που θα χαρίσει ανακούφιση στους γονείς των δυο αδικοχαμένων παιδιών, ειδικά ενόψει του Πάσχα.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας οφείλουμε με ζεστασιά και ανθρωπιά να δώσουμε όλοι χείρα βοηθείας και να σταθούμε στο πλευρό τους.

Τα στοιχεία του λογαριασμού:

Τράπεζα Πειραιώς ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:GR52 01712580 0062 5815 1296 466

ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Swift me: PIRBGRAA

Αιτιολογία : ΑΤΥΠΗ ΔΩΡΕΑ

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/