Δημ. Καζάκης: Υπάρχει λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας

Ο πρόεδρος ΕΠΑΜ μίλησε στο «Ράδιο-Ένα», για τα «παράνομα μνημόνια» και τη «μήνυση επί εσχάτη προδοσία»!

Με την παρουσίαση ξεκάθαρων σύμφωνα με τον ίδιο, επιχειρημάτων και θέσεων, αλλά και βαριές κατηγορίες για όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, απ΄ το 2010 μέχρι και τη σημερινή, ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρης Καζάκης, μίλησε χθες στο «Ράδιο-Ένα 102,5», με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Μαγνησίας του Μετώπου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας με θέματα: «Γιατί τα Μνημόνια είναι παράνομα» και «Η μήνυση του Ε.ΠΑ.Μ. «επί εσχάτη προδοσία».
Όπως τόνισε ο κ. Καζάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ραδιοφώνου, «το θέμα αφορά όλες τις κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι και τη σημερινή, που ψήφισαν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Το δικόγραφο που είναι πολλών εκατοντάδων σελίδων και το αποδεικτικό υλικό που το συνοδεύει, είναι αρκετά σημαντικό, στην τεκμηρίωση της εσχάτης προδοσίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Ποινικό Κώδικα της χώρας, και εστιάζει σε τρία πράγματα:
1. Δεν ψηφίστηκαν τα μνημόνια που εφαρμόζονται στη χώρα, ούτε και οι δανειακές συμβάσεις, αλλά ψηφίστηκαν μόνο σχέδια μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. Άρα έχουμε κατάλυση του ρόλου της Βουλής.
2. Σε σχέση με το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, είναι παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας, διότι το Δημοψήφισμα έχει υποχρεωτική ισχύ, ως προς το πολιτικό σύστημα και όπως όλοι γνωρίζουμε το «όχι» έγινε «ναι». Το ερώτημα ήταν σαφές, αν ο Ελληνικός λαός θέλει τη συνέχιση του δευτέρου μνημονίου και περαιτέρω, δηλαδή νέα μνημόνια. Ένα 62% του λαού ψήφισε «όχι» και το όχι έγινε «ναι». Αυτό είναι παραβίαση της λαϊκής κυριαρχίας και του Συντάγματος και εντοπίζεται στο ζήτημα της εσχάτης προδοσίας.
3. Η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η παραχώρηση του σκληρού πυρήνα της δημοσιονομικής διαχείρισης του Κράτους σε μια Αρχή που δεν ελέγχεται ούτε από Ελληνικό Δίκαιο, ούτε από το Ελληνικό Σύνταγμα, επίσης εντάσσεται στην εσχάτη προδοσία και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καζάκη, μια και δεν δίνονται απαντήσεις από τον οργανωμένο πολιτικό διάλογο, ακόμη και το ότι δεν θα κατατίθεται τίποτα προς ψήφιση, αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών, το ΕΠΑΜ καταφεύγει στη Δικαιοσύνη, ώστε μέσω της προανάκρισης και της ανάκρισης, να καλέσει να απολογηθούν οι έχοντες την ευθύνη, είτε είναι πρώην και νυν βουλευτές, είτε ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι.
Υπάρχει λύση
Ο πρόεδρος των ΕΠΑΜ δήλωσε ότι υπάρχει λύση και δεν είναι η πρώτη φορά που καταρρέει μια χώρα, έστω κι αν αυτό γίνεται σκοπίμως.
Όπως είπε, η χώρα ανέκαμψε και μάλιστα με πολύ γρήγορο τρόπο, μετά από μια δεκαετία πολέμων (Β’ Π.Π. και εμφύλιος) και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί να μην ανακάμψει και τώρα και μάλιστα με πολύ καλύτερους όρους, εάν γίνει προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καζάκη αυτό μπορεί να γίνει, με βάση τη διεθνή εμπειρία, καταγγέλλοντας τις παρανομίες, ώστε να ακυρώσουμε ό,τι είναι αντισυνταγματικό. «Από τη στιγμή που οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια είναι άκυρα, οτιδήποτε έχει συμβεί στη βάση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, είναι άκυρο και ως μηδέποτε γενόμενο, συμπεριλαμβανομένου και του χρέους που πληρώνει η χώρα», τόνισε. Ο ίδιος είπε ότι ακόμη και οι πλειστηριασμοί που έχουν γίνει στο πλαίσιο των μνημονίων είναι άκυροι και οφείλουν να γυρίσουν πίσω στους νόμιμους ιδιοκτήτες όλα τα ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία που έχουν εκπλειστηριαστεί ή αυτά που προορίζονται για πλειστηριασμούς.

Όπως η Ιταλία…

«Για να γλιτώσουμε το χρέος, η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει όχι με δανεικά, αλλά με έκδοση δικού μας νομίσματος, με τον τρόπο που ετοιμαζόταν να το κάνει η Ιταλία».
Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ είπε ότι υπάρχουν τρόποι που ορίζουν η επιστήμη και η διεθνής εμπειρία, αλλά το ερώτημα είναι αν εμείς ελέγχουμε τη χώρα μας, αν παίρνουμε τις αποφάσεις μας ή τις επιβάλλουν κάποιοι άλλοι.

«Από την ΟΝΕ και μετά, η Ελλάδα
έχασε το 67% της θέσης της διεθνώς»

Ο Δ. Καζάκης είπε ότι από κει και πέρα πρέπει να πάρει εισόδημα ο εργαζόμενος και να δουλέψουν όλοι χωρίς να φορτώνονται χρέη. Ο ίδιος είπε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα μπήκε στη νομισματική Ένωση έχασε το 67% της θέσης της διεθνώς και δεν πρέπει πλέον να μας απασχολεί αν θα παραμείνουμε στην Ε.Ε. «Αυτή είναι η βασική αφετηρία μιας ανάκαμψης της χώρας», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.