Δημ. Λουφόπουλος: «Εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε έδρα στον Νομό, θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα»

Ο νεοεκλεγείς στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλά στο Ράδιο ΕΝΑ

Η απόκτηση έδρας στο Νομό Μαγνησίας είναι ο άμεσος στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Λουφόπουλος, εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής στις εκλογές της Κυριακής. Ο κ. Λουφόπουλος με αφορμή την εκλογή του μιλά στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την επιθυμία της έδρας και την προσπάθεια που χρειάζεται για την απόκτησή της από πλευράς τοπικών οργάνων, αλλά και για τα προβλήματα της ακρίβειας που ταλανίζουν το τελευταίο χρονικά διάστημα την κοινωνία, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Ο κ. Λουφόπουλος, ευχαρίστησε τους συνυποψήφιούς του, τον κόσμο που συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία και κυρίως τους πολίτες που τον στήριξαν με την ψήφο τους και ήταν δίπλα του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να συνεχίσει αναφερόμενος στους στόχους της παράταξης, κυρίως τοπικά.

Σημείωσε ότι υπάρχει θετικό ρεύμα προς το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, σε όλη τη Μαγνησία, αλλά και τη χώρα, κάτι το οποίο τα τοπικά όργανα θα εκμεταλλευτούν και με πολλή δουλειά από μέρους τους θα προσπαθήσουν να αυξήσουν τα ποσοστά του κινήματος, τονίζοντας ότι απώτερος στόχος είναι η νίκη της τοπικής έδρας, «που έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια», σχολίασε. «Πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη για την έδρα. Εάν καταφέρουμε να κερδίσουμε έδρα στο Νομό Μαγνησίας τότε θα αλλάξουν όλα τα υπάρχοντα πολιτικά δεδομένα και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Θέλει δουλειά και προσπάθεια. Είναι μεγάλες οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», είπε ο κ. Λουφόπουλος.

«Πρέπει να γίνεται έλεγχος από το κράτος
στις τιμές όλων των προϊόντων»

Οι προκλήσεις σχετίζονται άμεσα και με το πρόβλημα της ακρίβειας που έχει εκτοξευθεί, με τον κ. Λουφόπουλο, λόγω ιδιότητας, να τονίζει τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία, τα οποία ως παράταξη έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν. Τόνισε ότι η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια συμπαρασύρει όλους τους κλάδους και τους πολίτες, ενώ αναφέρθηκε και στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές πετρελαίου και βενζίνης. «Χρειάζονται λύσεις και για τον αγρότη, αλλά και για τον κάθε πολίτη, ώστε το κόστος ενέργειας να πέσει και οι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Επίσης, πρέπει να μπει πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Πρέπει να γίνεται έλεγχος από το κράτος στις τιμές όλων των προϊόντων, ώστε να μην ξεφεύγουν. Οι τιμές πρέπει να είναι δίκαιες για τον παραγωγό, τον καταναλωτή, τον κτηνοτρόφο, για τον πολίτη», δήλωσε.

«Με τα φωτοβολταϊκά χάνονται
παραγωγικά κομμάτια γης»

Με αφορμή δε τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα εξέφρασε την αρνητική του άποψη σχετικά με τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Θεσσαλία και δη εκτάσεων που καλλιεργούνται από αγρότες, τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση. «Μέσα στην δίνη των προβλημάτων που ζει ο Έλληνας αγρότης, αναγκάζεται να συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να του νοικιάσουν το χωράφι με ένα μεγάλο ποσό. Με αυτόν τον τρόπο χάνονται παραγωγικά κομμάτια γης και εκτάσεις. Εάν δεν υπάρξει λύση στα προβλήματα του αγροτικού κλάδου, η πιο μεγάλη καλλιέργεια στον κάμπο θα είναι τα φωτοβολταϊκά», υπογράμμισε ο κ. Λουφόπουλος και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει ήδη μιλήσει για τις Α.Π.Ε. από το 2018.

Τέλος, αναφερόμενος στην περιοχή της Κάρλας και την πιθανότητα της τοποθέτησης φωτοβολταϊκών ο ίδιος τόνισε ότι η περιοχή είναι υδροβιότοπος που έχει μεγάλη σημασία και ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σχέδια για τέτοιου είδους επενδύσεις. «Στην περιοχή της Κάρλας θα έπρεπε να υπάρχουν επενδύσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό, δίνοντας πνοή σε όλη τη Μαγνησία», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.