Δημήτρης Βαΐτσης: Επενδύουν πολιτικά στην ανησυχία των πολιτών

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση οι φορείς, τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι επιστημονικοί φορείς με στοιχεία και τεκμηριωμένη άποψη για την χρήση εναλλακτικών καυσίμων και να σταματήσουν να επενδύουν πολιτικά στην ανησυχία των πολιτών, ζήτησε σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο κ. Δημήτρης Βαΐτσης, πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ και γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ, ρίχνοντας τα “βέλη” του στην πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χριστόφορο Ιγγλέση και αφήνοντας αιχμές για τη λειτουργία και τη διαδικασία των συσκέψεων, που πραγματοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για διγλωσσία του περιφερειακού συμβουλίου.

Να πάρει ξεκάθαρη θέση το ΤΕΕ Μαγνησίας
Την άποψη πως οι επιστημονικοί φορείς θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της καύσης εναλλακτικών μορφών καυσίμων και την αξιοποίηση των απορριμμάτων ζήτησε ο κ. Βαϊτσης επισημαίνοντας πως έτσι θα βρεθεί η λύση για να σταματήσουν να ανησυχούν οι πολίτες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιοι “κάποιοι φαίνεται ότι επενδύουν πάνω στην ανησυχία των πολιτών. Φυσικά για πολιτικούς λόγους επενδύουν, γιατί είναι κάποιοι φορείς όπως το ΤΕΕ που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο, έχει αρκετούς επιστήμονες μηχανικούς, που μπορεί να συμβουλευτεί κι έπρεπε να έχει πάρει μία ξεκάθαρη θέση. Η πρόεδρος του ΤΕΕ έχει επισκεφθεί το χώρο μας, έχει δει τη διαδικασία, προεκλογικά έχει έρθει με άλλους δύο χημικούς μηχανικούς και μίλησε με τη διοίκηση της εταιρείας. Άρα η πρόεδρος του ΤΕΕ και το ΤΕΕ έχουν ξεκάθαρη άποψη αλλά δεν την εκφράζει στην κοινωνία του Βόλου. Βάζω και τον συνάδελφο τον Χριστόφορο Ιγγλέση, ο οποίος δραστηριοποιείται δύο χρόνια στο χώρο της ΑΓΕΤ, έχει πληροφόρηση, είναι μορφωμένο παιδί, θα μπορούσε κι αυτός να πάρει μία ξεκάθαρη θέση”, υπογράμμισε ο κ. Βαΐτσης ζητώντας τους να πάρουν άμεσα σαφή θέση επί του θέματος των εναλλακτικών μορφών καυσίμων.

“Βέλη” κατά και του Ιατρικού Συλλόγου
Παράλληλα ο ίδιος, ανέφερε σχετικά με τις δράσεις του Ιατρικού Συλλόγου, πως ο εν λόγω επιστημονικός φορέας δικαιούται να έχει ανησυχίες για το καλό των πολιτών, αλλά εξέφρασε την έντασή του ως προς τον τρόπο υλοποίησης των συσκέψεων που διενεργεί.
“Καλά κάνει και ανησυχεί ο Ιατρικός Σύλλογος και δικαιούται να το κάνει για το καλό των πολιτών, αλλά έχω μία ένσταση ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Θα μπορούσε να ενημερωθεί καλύτερα είτε από την εταιρεία, από τον Δημόκριτο, να δει τις έρευνες, να δει την νομοθεσία και μετά να πάρει θέση. Με τι στοιχεία κάνει τις συσκέψεις του;
Πριν από ένα χρόνο είχαν κληθεί από την ΑΓΕΤ για να ενημερωθούν οι επιστημονικοί φορείς από την ΑΓΕΤ, παρότι παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και η κ. Καπούλα, δεν συμμετείχαν στην συγκέντρωση αυτή, επικαλούμενοι ότι δεν μετέχουν σε συσκέψεις με κλειστές πόρτες, επειδή δεν είχαν λάβει μέρος οι δημοσιογράφοι”, σχολίασε ο γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων της ΑΓΕΤ.

Ευρωπαϊκή απαίτηση η
χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων

Σύμφωνα με τον κ. Βαϊτση, η χρήση εναλλακτικών μορφών καυσίμων είναι μια απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των ρύπων.
“Η ΕΕ το επιβάλλει, όχι απλά το δέχεται το RDF. Σε άλλες πόλεις της Ευρώπης το χρησιμοποιούν στο 95% της καύσης τους κι εδώ έχουμε μείνει σε πολύ μικρά ποσοστά. Είναι αποδεδειγμένο ότι το εναλλακτικό καύσιμο που καίει η ΑΓΕΤ έχει πολύ λιγότερους ρύπους από τα συμβατικά που καίμε τώρα. Ας μας πουν οι επιστημονικοί φορείς αν το θάψιμο είναι καλύτερο από τη σωστή χρήση των εναλλακτικών καυσίμων. Οι επιστημονικοί φορείς είναι ενημερωμένοι αλλά για κάποιο λόγο δεν παίρνουν θέση”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας των εργαζομένων της ΑΓΕΤ.
Μάλιστα, σημείωσε πως το εν λόγω θέμα βρισκόταν και στην ατζέντα της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της παρούσας και του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος προεκλογικά σε συνάντηση στην Αθήνα, που είχε λάβει μέρος και ο νυν Γεν. Γραμματέας κ. Αραβώσης, ο κ. Μπουκώρος και η Επιτροπή Πολιτών, ήταν ξεκάθαρος υπέρ της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, όχι όμως ανεξέλεγκτα, αλλά με ελέγχους.
“Αν συμφωνήσουμε στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι με αξιοπιστία , για να τους σέβεται και ο κόσμος αλλά κι εμείς οι εργαζόμενοι”, είπε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνο το περιφερειακό συμβούλιο
για την ενημέρωση του κόσμου

“Το περιφερειακό συμβούλιο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο να καθησυχάσει τον κόσμο, αφού αυτό κάνει τις έρευνες. Πολλές φορές η διγλωσσία δεν βοηθά στην κοινωνία του Βόλου. γιατί και από την περιφέρεια υπάρχει αυτή τη στιγμή διγλωσσία”, τόνισε ο κ. Βαΐτσης συμπληρώνοντας πως αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι οι έλεγχοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.