Δήμος Βόλου: Μόνο 750 ευρώ η προμήθεια του ανιψιού της κας Χάλαρη!

Ανακοίνωση με αστείες δικαιολογίες για τις απευθείας αναθέσεις από την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Ανακοίνωση με αστείες δικαιολογίες και τα γνωστά ευφυολογήματα και ύβρεις, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου για να απαντήσει στη «Μαγνησία», τρεις μάλιστα μέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για τις απευθείας αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ της δημοτικής συμβούλου Σοφίας Χάλαρης στον ανιψιό της, που αφορούν σε συμβόλαια ασφαλιστικής κάλυψης των οχημάτων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ στην οποία είναι πρόεδρος. Αντί να απολογηθούν για την προκλητική εύνοια που έχουν δείξει τόσα χρόνια σε συγγενείς, φίλους και κολλητούς στους οποίους έκαναν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, έρχονται να απαντήσουν ότι η προμήθεια του ανιψιού ήταν…μόλις 750 ευρώ, εξοργίζοντας ακόμη και τον πιο αφελή πολίτη ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι το μείζον δεν είναι το οικονομικό αλλά το ηθικό σκέλος της υπόθεσης, δεδομένου ότι ανιψιός ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις ασφάλειες μόλις στις 28/4/2016 και λίγο καιρό μετά άρχισαν οι απευθείας αναθέσεις από την θεία του.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου
Μέσα στην παράνοια και το παραλήρημα, που εύλογα σε ένα βαθμό, τους προκαλεί η επικείμενη εκλογική συντριβή του συστήματος διαπλοκής που υπηρετούν, τα γνωστά δημοσιογραφικά τσιράκια ονειρεύονται και “καταγγέλλουν” δήθεν σκάνδαλα, διαβλέποντας ηθικά και πολιτικά θέματα.

Ετσι μια καθόλα νόμιμη διαδικασία (όπως προβλέπεται από το νόμο 4412/2016 άρθρο 118) που αφορά την απ’ ευθείας ανάθεση ασφάλισης των αυτοκινήτων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε μία από τις μεγαλύτερες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα με τα πιο συμφέροντα για την επιχείρηση πακέτα προσφορών, χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο, γιατί ο ανάδοχος είναι συγγενικό πρόσωπο της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σοφίας Χάλαρη.

Και πιθανώς να υπήρχαν σκιές και υπόνοιες για την όλη διαδικασία, αν η συνολική προμήθεια για τον ενδιαφερόμενο ξεπερνούσε το…. ιλιγγιώδες ποσό των 750 ευρώ, συνολικά για μια διετία, που τελικά έλαβε (!). Αν αυτό χαρακτηρίζεται σκάνδαλο και χαριστική πράξη, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της δεν ελέγχονται ούτε για την νομιμότητα των ενεργειών τους, ούτε για την ηθική τους υπόσταση. Αλλοι, φίλα προσκείμενοι στα “λαγωνικά” ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για πράξεις που επιμελώς τόσα χρόνια οι ίδιοι αποσιωπούσαν…

«Ο ανιψιός της κ. Χάλαρη πήρε πάνω από 4.200 ευρώ»
Τη δική του απάντηση, στην ανακοίνωση του δήμου Βόλου, που παραδέχεται πως δόθηκε απ΄ ευθείας ανάθεση σε συγγενικό πρόσωπο της ασφαλίστριας και προέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφίας Χάλαρη, ωστόσο όπως τονίζει η συνολική προμήθεια αφορά μόνο το ποσό των 750 ευρώ, δίνει ο ασφαλιστής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα, κ. Νίκος Διαμαντόπουλος. Όπως τονίζει «Οι προμήθειες που εισέπραξε ο γιος της ξαδέρφης της κας Χαλαρη από την δουλειά του Δήμου που του έδωσε με απ ευθείας ανάθεση στο σύνολο 30.000 EYRO Μεικτών Ασφαλίστρων , είναι πάνω από 4.200 EURO και όχι 750 EURO που λέτε . Προσκομίστε εκκαθάριση προμηθειών της ασφαλιστικής».