Δήθεν ηθοποιός του Hollywood εξαπάτησε 35χρονο Βολιώτη

Δημιουργήθηκε δωρεάν εφαρμογή μέσω «τεχνητής νοημοσύνης» για καταπολέμηση της εκδικητικής πορνογραφίας
Μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για επιχειρήσεις του απέσπασε 6000 €

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ένας νεαρός Βολιώτης, που έπεσε θύμα απάτης άγνωστων ανδρών, που παρίσταναν τη νεαρή και όμορφη ηθοποιό του Hollywood, που ήθελε να κάνει τρεις επιχειρήσεις στην Ελλάδα και ζητούσε επιχειρηματικό συνεργάτη.

Ο 35χρονος την πίστεψε, έδωσε περίπου 6.000 € για να επενδύσουν σε καταστήματα, ποντάροντας στο γνωστό όνομα της σταρ του Hollywood, αλλά αποδείχτηκε ότι πίσω από τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυβόταν τρεις άνδρες, οι δύο από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν (κατέληξαν σε λογαριασμούς τους τα χρήματα του Βολιώτη) και ο τρίτος αναζητείται.

Η απάτη έγινε το 2019, καταγγέλθηκε από τον νεαρό το 2020 και σύντομα η υπόθεση θα απασχολήσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με κατηγορούμενους τους δύο απατεώνες που ταυτοποιήθηκαν και είναι κάτοικοι Αγγλίας.

Οι απατεώνες εμφανίστηκαν με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Βολιώτη και παρίσταναν νεαρή ηθοποιό του Hollywood, που είχε υπαρκτό πρόσωπο και δήθεν έψαχνε κάποιον στην Ελλάδα για επιχειρηματική συνεργασία.
Ο 35χρονος τσίμπησε το δόλωμα και αν και δεν είχε πραγματική εικόνα για τις προθέσεις της «ηθοποιού» – του είχαν γράψει ότι σύντομα θα ερχόταν στην Ελλάδα για να συναντηθούν και να συζητήσουν περισσότερα για τη συνεργασία τους – έδωσε ποσό περίπου 6000 € (που μετατράπηκαν σε στερλίνες).

Ξαφνικά, η σταρ του Hollywood σταμάτησε την επικοινωνία μαζί του και ο Βολιώτης κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, καθώς πριν οι δράστες του έγραφαν αληθοφανή στοιχεία για να πιστέψει ότι του έγραφε η ηθοποιός.

Αφού έκανε την καταγγελία και έγινε προκαταρκτική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμούς δύο αγνώστων, κατοίκων Αγγλίας. Μάλιστα υπάρχει και συνεργός τους, τα ίχνη του οποίου αναζητούνται και ξεκίνησε δικαστική συνδρομή, διότι πρόκειται για στοιχεία που μπορεί να δώσει μόνο η Google στις ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος άνδρας που έπεσε θύμα απάτης, έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να πάρει τα χρήματά του πίσω, ήρθε σε επαφή και μίλησε με τις αρμόδιες αρχές στη Μ. Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμη επικοινώνησε με τον ατζέντη της ηθοποιού, που απλά επιβεβαίωσε τους φόβους του, λέγοντάς του εκ μέρους της ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να ιδρύσει επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.