Δωρεάν διαμονή για θεραπεία Βολιωτών καρκινοπαθών σε τρεις μεγάλες πόλεις

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών και τη συμμετοχή του Συλλόγου Μαγνησίας

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκινοπαθών, που μίσθωσε και διαθέτει δωμάτια ξενοδοχείων για δωρεάν διαμονή των καρκινοπαθών και των συνοδών τους, που πρέπει να κάνουν ακτινοβολίες στα νοσοκομεία μεγάλων πόλεων.
Όπως ανέφερε η Σοφία Ιωάννου, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, που μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5», ήδη σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, δόθηκαν δωμάτια σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέχρι το τέλος του 2020, ενώ η πρωτοβουλία αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την κα Ιωάννου, όποιος ασθενείς θέλει να πάει να κάνει ακτινοβολίες, η διαμονή του ιδίου και του συνοδού του, καλύπτεται δωρεάν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους ασθενείς. Για το λόγο αυτό, όποιος ασθενής θέλει να πάει για θεραπεία στις τρεις πόλεις, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, μπορεί να τον κατευθύνει, για να κλείσει τα ραντεβού, ενώ η πρόεδρος ανέφερε ότι το ξενοδοχείο κλείνεται στον ασθενή με τον συνοδό του, χωρίς κόστος και ταλαιπωρία. Ο Σύλλογος, εντός των ημερών θα δώσει δωροεπιταγές σε 20 ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, με συγκεκριμένους όρους και στοιχεία, ενώ όσοι ανήκουν στην κατηγορία ή αντιμετωπίζουν άλλου είδους ζητήματα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο.
Ενισχύθηκε η τράπεζα αίματος
Χθες έγινε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Συλλόγου, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλά αιτήματα συγγενών καρκινοπαθών που ζητούσαν αίμα. «Επειδή το αίμα είναι δύσκολο να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στο Νοσοκομείο για όλες τις παθήσεις, πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε τράπεζα αίματος», τόνισε η πρόεδρος. Η αιμοδοσία έγινε χθες το απόγευμα έξω από τον Άγιο Νικόλαο, όπου οι Βολιώτες, που έχουν μεγάλη ευαισθησία, ανταποκρίθηκαν θετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.