Δωρίζει και θωρακίζει με μάσκες η ερευνητική ομάδα του TED3D (φωτογραφίες)

Πάνω από 4.500 ασπίδες προστασίας προσώπου, σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό κ.α.

Η ερευνητική ομάδα του TED3D (Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς), και ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθώς και του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτο, θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι:
1) ως και τις 07/04/2020 από κοινού έχουν παράγει και δωρίσει σε όλη την Ελλάδα σε φορείς όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, αστυνομία, λιμενικό, και στρατό πάνω από 4500 ασπίδες προστασίας προσώπου.
2) Οι φορείς στους οποίους έχουμε αποστείλει ασπίδες προστασίας προσώπου είναι:
• ΓΝ Βόλου, Πανεπιστημιακό Λάρισας, Γ.Ν. Λάρισας, Νοσοκομείο Καστοριάς, ΓΝ Θεσσαλονίκης, ΓΝ Κοζάνη, ΓΝ Πτολεμαΐδα, ΓΝ Καβάλα, ΓΝ Αργός, ΓΝ Αθηνών Ελπίς, ΚΥ Ηλιούπολη, ΓΝ Ρόδος, ΓΝ Σπάρτη, ΓΝ Γεννήματά, ΓΝ Νίκαια, ΓΝ Καλαμάτα, ΓΝ Δράμα, ΝΙΜΤΣ, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ΓΝ Ηλεία, ΓΝ Ιωαννίνων, Νοσοκομείο Π&Α Κυριακού, Νοσοκομείο Τζάνειο, ΓΝ Χανιά, Αντικαρκινικό Ν. Μεταξά, ΓΝ Λαμίας, ΓΝ Ξάνθης, ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών Σωτηρία, ΠΓΝ Αττικό.
• Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσα, Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς.
• ΕΚΑΒ Θεσσαλίας για EKAB Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσα.
• 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τα 45 Κέντρα υγείας που έχει υπό την εποπτεία της.
• 1η Στρατιά, Αεροπορική Βάση Σούδας, 401 ΣΝ, Λιμενικό σώμα Μαγνησίας.
3) Οι εν λόγω ασπίδες προστασίας προσώπου έχουν σχεδιαστεί από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την εταιρεία TED3D που εδρεύει στην Θεσσαλία και με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθώς και του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτο.
4) Οι ασπίδες προστάτριας προσώπου είναι ένα είδος πρώτης ανάγκης που σχεδιάστηκε εξ ’ολοκλήρου από κοινού από τους εν λόγω φορείς μετά από πολλά τεστ και μελέτη με τους γιατρούς.
5) Η ασπίδα είναι πολλαπλών χρήσεων και αποστειρώνεται με ήπια αποστειρωτικά (αλκοολούχα, χλωριούχα, γλυκερίνες, σαπούνια, κλιβάνους UV-όχι θερμικούς) ενώ η δυνατότητα παραγωγής μας από το CNC μηχάνημα που έχει παραχωρηθεί από το TED3D για 24ωρη χρήση από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών μπορούν να παραχθούν 25-30 ασπίδες προστασίας προσώπου σε 1 ώρα. Τα βασικά πλεονεκτήματα της ασπίδα προστασίας προσώπου σε σχέση με άλλες ασπίδες προσώπου που παράγονται αλλού είναι: 1) έχει σχεδιαστεί και δοκιμαστεί από διάφορες πανεπιστημιακές κλινικές και τμήματα επειγόντων πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της καλύπτοντας όλο το εμπρόσθιο, πλάγιο και πάνω μέρος του προσώπου, προστατεύοντας τους βλεννογόνους και σε συνδυασμό με μια μάσκα προστατεύοντας ακόμα περισσότερο το ιατρικό, νοσηλευτικό, γενικό προσωπικό των νοσοκομείων, ΕΚΑΒ αστυνομίας, λιμενικού και στρατού, 2) η αντοχή της, λόγω του ανθεκτικού βιοσυμβατού υλικού που χρησιμοποιούμε, 3) οι πολλαπλές χρήσεις της, 4) ο μεγάλος αριθμός ασπίδων που μπορούν να κατασκευαστούν σε μία ώρα σε αντίθεση με άλλες μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιούν και τεχνολογίες 3d printing.
6) Όποιος φορέας έχει ανάγκη από ασπίδες προστασίας προσώπου παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την ομάδα μας μέσω τηλεφώνου στο 6978666255».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.