Δώρο ζωής από Βολιώτισσα- Χάρισε ζωή με τον θάνατό της

Η πρώτη δωρεά οργάνων μετά από τρία χρόνια στη Μαγνησία

Με το θάνατό της χάρισε τη ζωή. Ο λόγος για μία 56χρονη Βολιώτισσα η οποία νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου και ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Η οικογένειά της, μετά από την κατάλληλη ενημέρωση που είχε, αποφάσισε να δωρίσει τα ζωτικά όργανα και να χαρίσει χαμόγελα σε ανθρώπους που περιμένουν ίσως και χρόνια ένα μόσχευμα.

Η απόφαση και η συναίνεση των γονιών της 56χρονης ήρθε χθες και ακολούθησαν οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι τα ζωτικά όργανα είναι κατάλληλα για να μεταμοσχευθούν.

Αναμένεται ειδικό  ιατρικό κλιμάκιο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προκειμένου να παραλάβει τους δυο νεφρούς και το ήπαρ, ενώ πνεύμονες και καρδιά θα μεταφερθούν στην Ιταλία, διότι δεν υπάρχει συμβατός δότης στην Ελλάδα. Οι κερατοειδείς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς μεταμόσχευση, λόγω λοίμωξης που υπήρχε.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας  κ. Βασίλης Γιαννάκο και ευχαρίστησε όλα τα μέσα αλλά και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το magnesianews.gr για την δημοσιοποίηση του σημαντικού μηνύματος της δωρέας οργάνων σώματος. Σημειώνεται ότι η εν λόγω δωρεά ήταν η πρώτη μετά από τρία χρόνια στη Μαγνησία.

Μάλιστα ο κ. Γιαννάκος απευθυνόμενος στην οικογένεια της 56χρονης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό της, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ γι’ αυτή τη γενναία απόφαση που θα χαρίσει ζωή σε ανθρώπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.